Családoknak

 • Könyvtáraink
  Ha családostul, gyermekeivel együtt látogatná valamelyik könyvtárunkat, válassza a Gyermekkönyvtárat vagy az Agóra Gyermekkuckót, de minden fiókkönyvtárunkban találhat gyermekeknek szóló könyvsarkot vagy válogatást. Részesítse előnyben a lakóhelye közelében lévő bibliotékát.
 • Beiratkozási kedvezmények
  Ha gyermekei még nem töltötték be a 16-ot, ingyen könyvtári tagok lehetnek, de diákok számára is kedvezményes a beiratkozás. Fontos tudni, hogy a 16 évesnél fiatalabb beiratkozóktól szülői vagy eltartói igazolást is kérünk.
 • Katalógus
  Ha szeretne előzetesen tájékozódni az olvasásra kiválasztott könyvekről – megvan-e a könyvtárban, hozzáférhető vagy már kikölcsönözték –, használja a könyvtár online katalógusát! A későbbiekben kikölcsönzött könyveinek határidejét akár otthonról is meghosszabbíthatja.
 • Hangoskönyv, diafilm, társasjáték
  Ha pihenésképpen most inkább meghallgatni szeretnének egy mesét vagy más történetet, keressék a Gyermekkönyvtár hangoskönyveit.  Emellett diafilmeket vagy társasjátékot is kölcsönözhetnek a családi játszós/mesélős délutánokhoz.
 • Játékok, pályázatok
  Ha szórakoztató és hasznos játékot szeretne gyermekének, ajánlja figyelmébe Könyvkirály játékunkat. Cél: bekerülni a Könyves Birodalomba vagy akár elnyerni a koronát! Érdemes figyelni egyéb játékainkat is, melyekben olykor közösen is részt vehet a család.
 • Youtube-videók gyermekeknek
  Ha otthonról vennének részt közösen egy mesés gyermekfoglalkozáson – Mesés kezek; ha Róka Regővel keresnének olvasnivalót – Nyitnikék; ha pedig a meséket legószínpadon keltenék életre – Meseláda sorozatunkat ajánljuk.
 • Városismereti applikációk
  Ha többet szeretnének megtudni Szegedről, városismereti alkalmazásaink kiváló családi programlehetőséget kínálnak – valós vagy virtuális séta formájában. Az applikációkhoz játékos feladatok is társulnak.