Játékok – digitális tartalomkínálatunkhoz kapcsolódóan

A Somogyi-könyvtár értékes, unikális kincseket tartalmazó alapítványi gyűjteménye, rendkívül gazdag helyismereti állománya, számos különgyűjteménye rengeteg lehetőséget kínál az oktatást, kutatást támogató tartalmi szolgáltatások kifejlesztésére.
A digitalizált dokumentumok újrahasznosítására épülnek korszerű városismereti applikációink, melyekhez változatos és szórakoztató feladatsorokat, játékokat is társítottunk.
Ki-ki játszhat velünk eddig szerzett tudására alapozva, vagy a könyvtári dokumentumok felhasználásával szerkesztett tematikus ismeretanyag áttekintése után. A hivatkozásra kattintva az itt következő játéksorok mindegyikéhez kínálunk olvasni- és nézegetnivalót.

Juhász Gyula, Móra Ferenc

(H)ősök – szegedi virtuális arcképcsarnok

Arcképcsarnokunk 26 olyan híres író, költő, művész, tudós pályaképét gyűjti össze és mutatja be virtuálisan, akik Szegeden születtek, vagy itt alkottak, tevékenykedtek életüknek egy szakaszában.

Lássuk, mit tudsz már róluk!

ONLINE JÁTÉK


Lépten-nyomon Szegeden

Lépten-nyomon Szegeden

A játék lényege, hogy egy virtuális városismereti séta során felkeressük Szeged nevezetességeit, és az olvasott, látott, tapasztalt információkra építve máris könnyen megoldhatók a  feladatok!

ONLINE JÁTÉK


Szeged 300

Szeged 300

Minden, ami Szeged. Az elmúlt 300 év, de nem 300 percben! Tarts velünk! Emlékszel még miről olvastál? Ha nem, „lapozz vissza”, vagy csak hagyatkozz korábbi ismereteidre és lássuk, mit tudsz!

ONLINE JÁTÉK


Rejtvénykihívás

Rejtvénykihívás

Február 3-a a magyar rejtvényfejtők napja annak emlékére, hogy a legismertebb magyar rejtvényújság, a Füles 1957. február 3-án jelent meg először. Játéksorozatunk ebből az alkalomból indult útjára.

ONLINE JÁTÉK