A kölcsönzési határidő online meghosszabbítása

Internet-eléréssel rendelkező olvasóink számára lehetőség van a kikölcsönzött dokumentumok lejárati határidejének online módon való meghosszabbítására.
 
A Könyvtárhasználati szabályzat értelmében a könyvek és kották kölcsönzési határideje két alkalommal meghosszabbítható. A rövid (egyhetes) kölcsönzési határidejű könyvek kölcsönzési határideje nem hosszabbítható!

Nem hosszabbítható meg a kikölcsönzött példány, ha

  • azt más olvasó előjegyeztette

  • Önnél legalább két lejárt kölcsönzési idejű könyv van

  • a könyvtári tagsága lejárt.

Ebben az esetben kérjük, fáradjon be könyvtárunkba a lejárt dokumentumokkal.
A nem egyszerre kölcsönzött példányok kölcsönzési határideje különböző, ezért ezeket egyenként kell meghosszabbítani.

Az online hosszabbítás első lépéseként be kell jelentkeznie a Corvina rendszerbe. Ezt megteheti az online katalógus felől – a fejlécben a Bejelentkezés-re kattintva (a kép csak illusztráció).
 

Az adatok megadása:


 

A hosszabbítás folyamata / A program használata:

  1. Az olvasójegyén található vonalkódot (pl. SKOLV99999 – így, nagybetűvel!) írja az Olvasó/Olvasójegy vonalkódja mezőbe!
  2. A jelszó mezőbe a születési dátumának utolsó négy számjegyét (hónap és nap) írja (pl. március 9. 0309)!
  3. Kattintson a Belépés gombra!
  4. Megjelenik az Önnél kölcsönzésben lévő példányok listája. Minden példány után egy „Hosszabbítás” feliratot talál, erre kattintva indítható a művelet. A cím után látható a lejárat ideje. Kérjük, mindig ellenőrizze, hogy valóban megváltozott-e a lejárati határidő. Amennyiben az adott példány nem hosszabbítható, hibaüzenet jelenik meg az oldal tetején. Ebben az esetben kérjük, mielőbb hozza vissza a nem hosszabbítható példányt, mert a lejárt könyvekért késedelmi díjat számolunk fel!
    Figyelem! Csak két alkalommal hosszabbítható egy példány, ezért javasoljuk, hogy csak azon példányokat hosszabbítsa, amelyeknek határideje valóban lejár!
  5. Kérjük, ha befejezte a műveletet, a „Kijelentkezés” menüpont segítségével lépjen ki!