Kutatóknak

 • Katalógusok, adatbázisok
  Ha meg szeretné nézni, hogy a kutatásaihoz szükséges könyvek és folyóiratok megtalálhatók-e könyvtárunkban, használja elektronikus katalógusunkat. A Szegedre, illetve Csongrád-Csanád megyére vonatkozó cikkek, tanulmányok bibliográfiai adatait a Helyismereti Cikkadatbázisban találhatja meg. A régi szegedi cikk-katalógus tartalmát a városunkhoz kapcsolódó nevek betűrendjében, „fiókonként” tekintheti át.
  Ha a digitalizált, teljes szöveggel elérhető dokumentumokat szeretné megnézni, keressen vagy böngésszen digitális könyvtárunkban, illetve tekintse át egyéb digitális tartalmainkat.
  Mindezek mellett figyelmébe ajánlunk más, saját építésű, illetve könyvtárunkban szabadon elérhető  adatbázisokat.
 • Könyvtárközi kölcsönzés, ODR
  Ha valamely dokumentumot nem talál meg a Somogyi-könyvtár vagy más szegedi könyvtár gyűjteményében, vegye igénybe a könyvtárközi kölcsönzés szolgáltatást, és rendelje meg a hiányzó művet más könyvtárból!
 • Speciális gyűjtemények
  Ha kutatási területe kapcsolódik valamelyik különgyűjteményünk anyagához, tekintse meg az ide vonatkozó információkat, majd vegye fel a kapcsolatot a gyűjtemény kezelőjével, és kérjen időpontot egy személyes találkozóra!
 • Másolatkérés, digitalizálás
  Ha valamely dokumentumról másolatot szeretne kérni, tájékozódjon az árakról és feltételekről! A nyilvános közléshez igényelt másolatoknál ne feledkezzen meg a szerzői jogról szóló törvény előírásairól, illetve könyvtárunk erre vonatkozó szabályairól (Könyvtárhasználati szabályzat). Már nem védett, helyi kulturális értéket képviselő dokumentumról készítendő digitális másolat megrendelésekor érdemes egyeztetni a 3. emeleti tájékoztató munkatársaival: amennyiben a kért másolat beleillik a könyvtár digitalizálási terveibe, az elkészült tartalmat közzétesszük digitális könyvtárunkban, így ott ahhoz a megrendelő is szabadon hozzáférhet.