2023. május 30., kedd

Katalógus

Hosszabbítás

eKönyvtár

Weboldalaink

Ünnepélyes könyv-örökbefogadás

0
Ünnepélyes könyv-örökbefogadás

Dátum/Időpont
2022. 11. 17. csütörtök
16:30–17:30

Helyszín
Központi könyvtár
Központi könyvtár, Szeged, Dóm tér 1–4.


Koromné Fenyvesi Rózsa képviselőasszony értékes köteteket fogad örökbe a Somogyi-könyvtár 3. emeleti olvasótermében.

A Somogyi-könyvtár a támogatói és kiemelt partnerei részére biztosítja az állományában lévő értékes kötetek örökbefogadását. Ennek a programnak a keretében 2022. november 17-én, délután 16 óra 30 perckor Koromné Fenyvesi Rózsa fogadja örökbe ünnepélyes körülmények között az általa választott köteteket. A képviselőasszony az Esterházy-kalauz című kötet Esterházy Péter által dedikált példányát, valamint a Vaszy Viktor hagyatékából való, Mozart Die Entführung aus dem Serail: komische Oper in 3 Akten, a lipcsei Peters zenei kiadó kiadásában 1887-ben megjelent zongorakivonatát fogadja örökbe.

Koromné Fenyvesi Rózsa Szeged 5. választókerületének önkormányzati képviselője az elmúlt években több ízben támogatta a körzetében működő Móra Utcai Fiókkönyvtárat. Hozzájárult a könyvtár belső terének korszerűsítéséhez, illetve külső környezetének szépítéséhez. Pályázati források bevonásával tervezi a könyvtár már amúgy is sokszínű programkínálatának további bővítését is.

A Somogyi-könyvtárban 2003 óta közel 160 könyv-örökbefogadás történt, az örökbefogadók díszes sora 2022-ben is szépen gyarapodott.


Kategóriák:

Címkék: