2024. április 21., vasárnap

Katalógus

Hosszabbítás

eKönyvtár

Weboldalaink

Az autizmus világnapja

0
Az autizmus világnapja

Dátum/Időpont
2024. 04. 02. kedd – 2024. 04. 12. péntek
00:00


2007-ben az Egyesült Nemzetek Szervezete április 2-át jelölte ki az autizmus világnapjának.
Az autizmus világnapjához kapcsolódóan egészen április 12-ig készülünk tartalmakkal (könyv-, és filmajánlóval), a Pont140-játékunkhoz kapcsolódó kihívással és kezdeményezésekkel. Érdemes lesz figyelni a Facebook-oldalunkat.

A Szegedi Bárczi Gusztáv EGYMI, Óvoda és Általános Iskola „Nekem kék a szívem” címmel szemléletformáló programjához könyvtárunk is csatlakozik.

A kihívás:

1. Hallgassák meg az alábbi „Nekem kék a szívem” című autizmusról szóló dalt.

2. Kérjük, készítsenek a gyerekekkel bármilyen kézműves technikával kék papírszíveket, öltözzenek kékbe, tűzzék a pólójukra, blúzukra a kék szíveket, és készítsenek egy közös fotót.

3. Kérjük, hogy ezeket a fényképeket töltsék fel a padlet online felületre, hogy a végén egy kék színben ragyogó fotómontázs készüljön a beküldött fényképekből. Köszönettel várjuk az óvodák, iskolák, társintézményeink és magánszemélyek „kék” fotóit!

4. Az elkészült kék szívecskéket kérjük hozzák be könyvtárunkba, a műveket összegyűjtjük és elküldjük a Bárczi iskolának. Cserébe egy plusz matrica jár a Pont140-játék pontgyűjtő füzetébe.

Ezt a kihívást teljesítheted 2024. április 2. és 12. között.
Interaktív, pontgyűjtő játékot hirdetünk, melynek során 140 napod van, hogy 40 kihívást teljesíts – 2024. január 19. – június 6.


Kategóriák:

Címkék: