2024. július 25., csütörtök

Katalógus

Hosszabbítás

eKönyvtár

Weboldalaink

Timár Kriszta Könyvklubja a Somogyiban – Jill Santopolo: A fény, amit elvesztettünk

0
Timár Kriszta Könyvklubja a Somogyiban – Jill Santopolo: A fény, amit elvesztettünk

Dátum/Időpont
2024. 07. 15. hétfő
16:00–18:00

Helyszín
Központi könyvtár
Központi könyvtár, Szeged, Dóm tér 1–4.Októberben könyvklub indult a Somogyi-könyvtárban, amelynek keretében havi egy alkalommal a „könyvkibeszélős” összejövetelekre várnak mindenkit, aki szereti a jó könyveket és szívesen beszélgetne a közösen olvasott regényekről.

A Könyvklub tizedik, júliusi összejövetelén Jill Santopolo: A fény, amit elvesztettünk című kötetével ismerkedhetnek a résztvevők.

Lucy és Gabe 2001. a terrortámadás napján, szeptember 11-én ismerkednek meg New York-ban, ahol végzősök a Columbia Egyetemen. Az a nap mindkettejük életét örökre megváltoztatja. Miközben a város lángokban áll, ők először csókolják meg egymást. A következő tizenhárom évben elszakadnak, majd megtalálják egymást, újra és újra. Gabe fotós-újságíró a Közel-Keleten, Lucyt ugyanakkor New York-hoz köti a munkája. Útjukon álmok kísérik őket, vágyak, féltékenység, megbocsátás és mindenek felett szerelem.
Lucynak pedig szembe kell néznie a végzetes kérdéssel: szerelmük, közös életük a sors kezében van-e, vagy a sajátjukban? – részlet a fülszövegről.

***

A könyvklub minden alkalommal olyan regényekkel foglalkozik, melyek slágerolvasmánynak számítanak: vezetik az eladási listákat és a Somogyiból is sokan kölcsönzik. A szervezők törekednek olyan közös könyveket választani, melyeket azok is szívesen vesznek majd a kezükbe, akik csak ritkán, az igazán jó sztorik kedvéért szánnak időt az olvasásra. Ígérik, hogy a könyvklub minden regénye megéri majd, hogy megismerjék, a műfaji sokszínűség pedig garantálja, hogy különböző érdeklődésű olvasók is találnak majd időről időre kedvükre való olvasmányt.

A későbbiekben a könyvtár kommunikációs csatornáin (hírlevél, közösségi oldalak, honlap, valamint a könyvtár közösségi terei) értesülhetnek az érdeklődők a klub összejöveteleinek időpontjáról, meghívott vendégeiről, valamint a kibeszélésre javasolt könyvekről.

Várnak mindenkit, aki szívesen csatlakozna rendszeresen vagy akár csak időnként a könyvklubhoz.

A rendezvény helyszíne az 1. emeleti Zeneszoba.


Amennyiben érdeklődik a havonta megrendezésre kerülő könyvklub iránt, szeretne értesítést kapni arról, hogy mi lett a választott havi könyv és milyen érdekességeket lehet tudni róla, valamint, hogy mikor lesz a következő találkozó, iratkozzon fel a hírlevélre. Ezt megteheti, ha a Somogyi-könyvtár honlapjának legaljára görget, teljes nevét és e-mail címét megadja, valamint kipipálja a „Timár Kriszta Könyvklubja a Somogyiban” és az „Elfogadom az adatvédelmi irányelveket” opciókat, majd a Feliratkozás gombra kattint.

 


Kategóriák:

Címkék: