2022. June 30., Thursday

Katalógus

Hosszabbítás

eKönyvtár

Weboldalaink

Színházi – könyvtári játék

0
Színházi – könyvtári játék

Dátum/Időpont
2021. 09. 01. Wednesday – 2022. 05. 31. Tuesday
00:00–23:59


A Somogyi-könyvtár és a Szegedi Nemzeti Színház folytatja az aktuális színházi évad előadásaihoz kapcsolódó közös játéksorozatát. A helyes megfejtést beküldők között 2 db páros jegyet sorsolunk ki az előadásra.

Találkozzunk a könyvtárban! Találkozzunk a színházban!

 


Székely Csaba: Mária országa

Mi történik, ha véget ér egy hosszú, stabil kormányzás, és nincs megfelelő ember, aki innentől vezethetné az országot? Vagyis lenne, de… ő egy NŐ! Nem következhet más: megkezdődik az ádáz harc a hatalomért. Öröknek hitt szövetségek bomlanak fel, hűséges szolgálók válnak kegyvesztetté, és akkora lesz a káosz, hogy abból még a győztes sem kerülhet ki győztesen. Árulások, intrikák és váratlan szerelmi viszonyok szelik keresztül-kasul ezt a Shakespeare-i hangulatú királydrámát, amelyben a középkori Magyarország történetének egy kevésbé ismert fejezete elevenedik meg, hogy bátran szolgáljon az ország üdvére és mindannyiunk okulására. (tovább a Szegedi Nemzeti Színház honlapjára)

A nyertesek: Dr. Halászi Katalin, Magda Barbara

 

Darvas Benedek – Pintér Béla: Parasztopera

„A Parasztoperában egy balladisztikus történetet dolgoztunk fel opera formában. Zenéjének alapja az erdélyi magyar népdalok, a barokk és a rock bizarr, mégis homogén elegye. A történet talán sokak számára ismerős lesz. Nekem a nagymamám úgy mesélte, hogy Szabadszállás környéki emberekkel történt ez meg nagyon régen.
Bocsássák meg nekem, ha egyelőre csak annyit árulok el belőle, hogy lesz benne néhány boldogtalan sorsú ember, szenvedély, humor, vérfertőzés és gyilkosság. Akinek tetszik, nézze meg többször is! Akinek nem tetszik, nézesse meg magát!” – Pintér Béla (tovább a Szegedi Nemzeti Színház honlapjára)

A nyertesek: D. Nagy Fruzsina, Sebők Liliána


Kategóriák:

Címkék: