2023. május 30., kedd

Katalógus

Hosszabbítás

eKönyvtár

Weboldalaink

Színházi – könyvtári játék

0
Színházi – könyvtári játék

Dátum/Időpont
2022. 05. 14. szombat – 2023. 06. 01. csütörtök
00:00–23:59


A Somogyi-könyvtár és a Szegedi Nemzeti Színház folytatja az aktuális színházi évad előadásaihoz kapcsolódó közös játéksorozatát. A helyes megfejtést beküldők között 2 db páros jegyet sorsolunk ki az előadásra.

Találkozzunk a könyvtárban! Találkozzunk a színházban!


Móricz Zsigmond: Rokonok

A Rokonok bár kilencven évvel ezelőtt íródott, a benne ábrázolt valóság ma is nagyon ismerős: a sógorkomaságra épülő világ, a gátlástalanság, a morál teljes hiánya, a korrupció.
Kopjáss ​Istvánt egyik pillanatról a másikra megválasztják Zsarátnok főügyészének. Ez a maga módján tisztességes ember nagy reményekkel vág neki új munkájának.  A pozícióba kerülés pillanatnyi mámorát azonban hamarosan megkeserítik az egyre másra felbukkanó, markukat tartó rokonok és az új főügyész előtt lassanként feltáruló igazság: a „kéz kezet mos” elven működő kapcsolatok kibogozhatatlan szövedéke. (tovább a Szegedi Nemzeti Színház honlapjára)

A nyertesek: Fomin Emma, Szilágyi Edit

 


Ken Kesey – Dale Wasserman: Kakukkfészek

McMurphy „pszichózist színlelve próbálja kihúzni magát a nevelő célzatú munkavégzés alól”. Így kerül a Ratched nővér által vezetett elmeosztályra, ahol a nő lelki terrorban tartja a rábízott betegeket. McMurphy igen találóan „született kasztrálónak” titulálja a nővért, és elhatározza, hogy felveszi vele a harcot. Ratched elképedve tapasztalja, hogy az új páciens érkezésével mennyit romlik a fegyelem. Pofátlanul visszabeszél, pénzben kártyázik a társaival, megszavaztatja, hogy nézhessék a világbajnokságot, és lányokat csempész az osztályra, hogy kimozdítsa a betegeket apátiájukból. Mégis valahol mindenki sejti, hogy a főnővér rendszere ellen minden próbálkozás esélytelen… (tovább a Szegedi Nemzeti Színház honlapjára)

A nyertesek: Biró Emese, Vargáné Paragi Natália

 


Kategóriák:

Címkék: