2022. June 30., Thursday

Katalógus

Hosszabbítás

eKönyvtár

Weboldalaink

Messzeszép

0
Messzeszép

Dátum/Időpont
2022. 05. 30. Monday
16:00–17:30

Helyszín
Központi könyvtár
Központi könyvtár, Szeged, Dóm tér 1–4.


Író-olvasó találkozó a Gyermekkönyvtárban a meseregény szerzőjével, Gerencsér Zsigmonddal
Beszélgetőtárs: Kosztolányi-Németh Marianna gyermekkönyvtáros

Kövessük együtt Menke útját Messzeszépbe, ahol semmi sem az, aminek látszik, járjon az ember égig érő fák alatt, vagy furcsa városok girbegurba utcáin. Szeretettel várjuk beszélgetésre és játékra az érdeklődőket.
Gerencsér Zsigmond, tanító. Szegeden született és tanult az SZTE JGYPK Tanító szakán, majd az SZTE Juhász Gyula Gyakorló Általános Iskolában tanított, jelenleg Veszprémben él, a Veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskolában tanít 3. osztályosokat.
Ez az első megjelenő meseregénye, amit még a szegedi osztályának kezdett el írni.
A meseregény egy olyan világban, Messzeszépben játszódik, ahova a két főhős gyerek átkeveredik: Menke a testvérét keresi, pedig nemrég még örült volna egy kis magánynak. A baj csak az, hogy fogalma sincs, hol lehet, és ami még rosszabb, azt sem tudja pontosan, hogy ő maga hol van. Messzeszépben ugyanis semmi sem az, aminek látszik, járjon az ember égig érő fák alatt, vagy furcsa városok girbegurba utcáin. Menke tehát útnak indul, hogy megkeresse Öcsit és a hazavezető utat, közben pedig akarva-akaratlanul segít e rejtélyes világ lakóinak, legyen szó kereskedőkről, vándorokról, utcai árusokról, vagy akár épp egy sárkányról.
A meseregény illusztrációit Zsigmond húga, Gerencsér Janka készítette.


Kategóriák:

Címkék: