2022. July 5., Tuesday

Katalógus

Hosszabbítás

eKönyvtár

Weboldalaink

Az ellentétek országa, Izrael – fotókiállítás Szűcs Tímea alkotásaiból

0
Az ellentétek országa, Izrael – fotókiállítás Szűcs Tímea alkotásaiból

Dátum/Időpont
2022. 04. 26. Tuesday – 2022. 05. 28. Saturday
Nyitvatartási időben

Helyszín
Központi könyvtár
Központi könyvtár, Szeged, Dóm tér 1–4.


A kiállítás a központi könyvtár alagsori klubjában látogatható.

Szűcs Tímea a Szegedi Tudományegyetem volt hallgatója, majd a Pécsi Tudományegyetem Interdiszciplináris Doktori Iskola doktorandusza, ahol a Magyarországról Izraelbe vándorolt holokauszt-túlélők történetét és identitását kutatta.
Többször járt Izraelben, s a különböző intézmények látogatása mellett interjúkat is készített kint élő magyarokkal. Az ott töltött idő alatt a kutatáson kívül azonban másra is koncentrált: fotózott, megismerte jobban a kultúrát, a kint élő embereket. Első útján még alig tudott valamit az országról, csak hajtotta a kíváncsiság, hogy ezt a számunkra messzi világot testközelből is megtapasztalhassa. „Ekkor indult ez a nagy szenvedély, ami a mai napig sem ereszt. A fotókkal ezt a különleges, történelmi helyekkel teli országot, s annak atmoszféráját szeretném megmutatni, a sztereotípiákon túllépve, s hagyni, hogy mások kíváncsiságát is felébresszem, inspirálódjanak, esetleg kedvet kapjanak, hogy ezt a különleges helyet felfedezzék.”
Ezt a csodálatos országot nemcsak barátnőinek, hanem szüleinek is megmutatta. 2019 őszén a CAMPUS MUNDI pályázat keretében betegen is kutató útra indult Izraelbe, de a kutatást már nem tudta befejezni. Munkája végén a szülők is kiutaztak hozzá, hogy nekik is megmutathassa ezt a különleges országot.


Kategóriák:

Címkék: