2022. July 5., Tuesday

Katalógus

Hosszabbítás

eKönyvtár

Weboldalaink

A grafika szövetsége – Török Ádám és Hubert Emese kiállítása

0
A grafika szövetsége – Török Ádám és Hubert Emese kiállítása

Dátum/Időpont
2022. 04. 06. Wednesday – 2022. 04. 20. Wednesday
Nyitvatartási időben

Helyszín
Központi könyvtár
Központi könyvtár, Szeged, Dóm tér 1–4.


Török ÁdámA grafika szövetsége – Színjáték
Hubert EmeseA grafika szövetsége – Ex animo („Szívből”)

A tárlat megtekinthető az 1. emeleti közösségi térben.

A GRAFIKA SZÖVETSÉGE – Színjáték
A 24 éves Török Ádám Mezőberény mellől, Köröstarcsáról érkezett. A Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Karának képalkotás szakán tanul. Elsősorban tervezőgrafikával foglalkozik, azon belül is csomagolás, illusztráció és 3D látvány és formatervezés területeken. Az általa tervezett grafikákra jellemző a harsány színvilág, lendületes vonalak, a kötöttség és precizitás, de ugyanakkor az önfeledt játékosság is. Formái allegorikusak, expresszívek, a magányos vonal kifejező értékét kívánják érzékeltetni. Illusztrációi többnyire erős érzelmi töltéssel bírnak, drámaiak, pillanatnyi hangulatom idézik s zárják azt egy üres papír keretei közé.

A GRAFIKA SZÖVETSÉGE – Ex animo
Hubert Emese Kata vagyok, 20 éves hallgató. Akasztón élek, Kiskőrös mellett. 2020-ban nyertem felvételt az SZTE JGYPK karára, képalkotás alapszakra. Grafika szakirányos vagyok, második éve folytatom tanulmányaim a Rajz- és Művészettörténeti Tanszéken. A kiállítás címem „Szívbőlt” jelent, mivel ez a szakma, amit szerintem csak „szívből”, szenvedéllyel érdemes űzni. Sokat kísérletezek; szerintem még nincs kialakult stílusom. Tevékenységem nagy része plakátok tervezése köré épül, leginkább ezt és logót, meghívót készítek másoknak, viszont az iskolai feladatokon belül és magamnak is sok más műfajban alkotok. Munkáimat jellemzi az átgondoltság, a mögöttes üzenet, valamint a koncepció.


2022. március 23-tól május 28-ig – Fiatal képzőművész-tehetségek a Somogyi-könyvtárban
A könyvtár és a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Rajz-művészettörténet Tanszék közös együttműködés keretében támogatja a fiatal művészeket. A kiemelkedően tehetséges művésznövendékek lehetőséget kapnak egyéni bemutatkozásra. Hétről hétre egy-egy új alkotó munkáit csodálhatjuk meg a könyvtárban képviseltetve az alábbi művészeti területeket: festészet, grafika, fotó.
A kiállítás különlegessége, hogy végzős művészeti menedzser-szakos hallgatók nyitják meg a tárlatokat.


Kategóriák:

Címkék: