2024. április 30., kedd

Katalógus

Hosszabbítás

eKönyvtár

Weboldalaink

Teszteljük a gravitációt – Szabó T. Anna és Dés András zenés estje

0
Teszteljük a gravitációt – Szabó T. Anna és Dés András zenés estje

Dátum/Időpont
2022. 04. 14. csütörtök
17:00–18:30

Helyszín
Központi könyvtár
Központi könyvtár, Szeged, Dóm tér 1–4.


Szabó T. Anna költő és Dés András ütőhangszeres zenész estje az 1. emeleti közösségi térben – Biztosítsa helyét előzetes regisztrációval!

A költészet napjára harmincéves írói pályája állomásaiból válogat a mai magyar irodalom egyik legjelentősebb egyénisége, Szabó T. Anna. Az ünnep alkalmából a verset állítja a középpontba. Élete lassan ötven évében ez lesz az első alkalom, hogy visszatekint az eddigi munkáira, időrendben lépkedve végig tíz verseskötetén: a felolvasást vallomásokkal kíséri, felrajzolja az íveket, a versek hátterét és tétjét. Szó esik majd alkalmi szövegekről, dalokról, gyerekkötetekről, sőt, az álneveken írott, titkos, játékos versek is előkerülhetnek.
A felolvasásokat a kortárs zenei élet meghatározó ütőhangszeres előadóművésze, Dés András improvizációi kísérik végig, a ritmus tudat alatti sugallatát, írás és hang mély, izgalmas kapcsolódását jelenítve meg a színpadon, váratlan gesztusokkal új és új párhuzamokat teremtve a szöveg és a zene közt. Az előadás bátorság, az is kiderül, mennyire bíznak meg ők ketten, ott és akkor a művészi párbeszéd teremtő erejében.

A program plakátja


Kategóriák:

Címkék: