Születésnapi újság Születésnapi újság

Születésnapi Újság


A képen: Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora, a magyar férfi kézilabda-válogatott volt szövetségi kapitánya – a könyvtárunkban készült Születésnapi Újsággal


A szolgáltatásról
Látogatóink digitális másolatot rendelhetnek a Somogyi-könyvtár állományában meglévő,  egy adott napon, illetve valamely időszakban megjelent újságokból, folyóiratokból. Az így készült lapszám vagy válogatás különleges és egyedi születésnapi ajándék lehet egy családtagnak, barátnak. Az ünnepelt ízelítőt kaphat születésnapja, pl. 1933. február 15. híreiből, eseményeiből vagy felidézheti a kor hangulatát. A megrendelő kérésére saját fényképet vagy "gólyahírt" helyezünk el a korabeli újságlapon.


A Születésnapi Újság füzetes formában készül a megrendelő által kiválasztott színben és mintával. A kiválasztás és megrendelés személyesen történik (írásban!) a 3. emeleti tájékoztató pultnál. Ugyanitt vehető át a megegyezés szerinti időpontban az elkészült lapszám, melyért fizetni a földszinti adminisztrációban lehet.
A fizetendő összeg 3.200 Ft + a digitális másolat ára, ami 1950 után megjelent Csongrád-Csanád megyei lapokból 100 Ft, egyéb újságokból és folyóiratokból 200 Ft, illetve színesben nyomtatva egységesen 300 Ft oldalanként.
Az ünnepi lapszám elkészítését 10 napos határidővel vállaljuk.

 


A minták a kiválasztott kartonnak megfelelően más színárnyalatban is kérhetők.
Átlagos (0 Szavazatok)

Könyvtártörténet Könyvtártörténet

Könyvtártörténet

Az  "Alföld fővárosának" szellemi újjáépítését alapozta meg Somogyi Károly (1811-1888) esztergomi kanonok.
 

Tovább...

A gyűjtemény

Vasváry-gyűjtemény

Vasváry Ödön református lelkész, az amerikai magyarság történetének kutatója, 1972. május 16-án Washingtonban kelt adománylevelében szülővárosa könyvtárára hagyta nagyértékű gyűjteményét.

Tovább...

Örökbefogadás Örökbefogadás

Örökbefogadás

A Somogyi-könyvtár meghirdeti a könyvek "örökbefogadásának" lehetőségét, hogy  személyesebb kapcsolódást alakítson ki a Város, a Város polgárai, civil szervezetei, vállalkozói és a könyvtár között.

Tovább...

Képek a könyvtárról