EBSCO adatbázisok EBSCO adatbázisok

EBSCO-adatbázisokIdegen, jórészt angol nyelvű e-könyvek ingyenes online olvasása, illetve kölcsönzése a Somogyi-könyvtárban az EBSCOhost adatbázisából

Az EBSCOhost a világ egyik leggyakrabban használt referenciaforrása. Egységes felületen kínál számos adatbázist, melyek különféle témaköröket dolgoznak fel.

 


eBook Public Library Collection (EBSCO e-könyvek)

A gyűjtemény teljes szövegű kiadványokat tartalmaz korlátlan hozzáféréssel, ezért kifejezetten nyilvános könyvtáraknak javasolt. Az irodalmi és tudományos kiadványok felnőtteknek és fiataloknak, kutatóknak és kikapcsolódásra vágyóknak egyaránt ajánlottak.
A többnyire angol nyelvű e-könyvek nem csupán a könyvtári gépeken, hanem távolról is kényelmesen elérhetőek. Az EBSCO eBooks alkalmazás androidra és IOS-re is letölthető.


Belépés az adatbázisba

Az e-könyvek webes felületen kereshetők, majd pdf vagy epub formátumban olvashatók.

Érvényes könyvtári tagsággal rendelkező olvasóink távolról, saját eszközeiken is kereshetnek az EBSCOhost adatbázisban, olvasójegyszámuk – a vonalkód alatti öt számjegy – megadásával. Például: ha az olvasójegy száma SKOLA00010, akkor a 00010 számsort kell megadni a Patron ID mezőben.

Az eBook Public Library Collection adatbázisból egyéni regisztráció után lehetőség nyílik az e-könyvek online kölcsönzésére és saját eszközre történő letöltésére is – egyidejűleg asztali és mobil eszközökre.


Az EBSCO e-könyvek kölcsönzésének menete:

  • Belépés az adatbázisba érvényes olvasójeggyel távolról
  • Egy saját, személyre szabott fiók létrehozása  az EBSCO-ban
  • Az Adobe Digital Editions nevű program ingyenes letöltése a saját számítógépre INNEN


Néhány hasznos tudnivaló:

A kikölcsönzött könyvek előjegyezhetők.

A kölcsönzési határidőt az olvasó 1 és 14 nap közötti időtartamra állíthatja be magának.

Az e-könyv nem adható vissza a kölcsönzési határidő lejárta előtt.

A kiadó által meghatározott oldalszám lementhető pdf formátumban vagy elküldhető egy megadott e-mail-címre.


Bővebb információ és segítség az e-könyvek használatához:

  • Angol nyelvű oktatóvideók:

Searching for eBooks

Downloading eBooks

eBooks App Overview

 

Amennyiben hibát tapasztal vagy kérdése van az e-book-adatbázis használata során, kérjük jelezze a Somogyi-könyvtár adminisztrációjában személyesen, vagy e-mailben.

 

Elektronikus hozzáférés más EBSCO-adatbázisokhoz:

  • LIBRARY, INFORMATION SCIENCE &TECHNOLOGY ABSTRACTS

A Library, Information Science & Technology Abstracts (LISTA) több mint 500 alapvető folyóiratot, több mint 50 elsőrendű folyóiratot és 125 válogatott folyóiratot indexel, valamint könyveket, kutatási jelentéseket és előadásanyagokat. Az adatbázisban többek között a könyvtárosság, az osztályozás, a katalogizálás, a bibliometria, az online információ-visszakeresés és az információkezeléssel kapcsolatos témakörök találhatók meg. A gyűjtemény terjedelme az 1960-as évek közepéig nyúlik vissza.

  • GREENFILE
A GreenFILE kutatásokkal alátámasztott információval szolgál, amely lefedi az ember környezetre gyakorolt hatásának minden vonatkozását. A gyűjtemény tudományos, igazgatási és közérdeklődésre számot tartó anyagokat foglal magában, és többek között a globális felmelegedés, a zöld építés, a környezetszennyezés, a fenntartható mezőgazdaság, a megújítható energia és az újrahasznosítás témakörében kereshetők benne anyagok. Az adatbázis több mint 384 000 rekord indexelését és referátumait tartalmazza, valamint szabad hozzáférést biztosít több mint 4700 rekord teljes szövegéhez.
 
  • eBOOK COLLECTION
Átlagos (0 Szavazatok)

ODR ODR

ODR

A szolgáltatás célja a Somogyi-könyvtár állományában nem található dokumentumok hozzáférhetővé tétele olvasóinknak más könyvtárak gyűjteményéből.
Bővebben

TOP10 - legolvasottabb könyvek TOP10 - legolvasottabb könyvek

Ajánljuk

A hónap könyve, 2017. március

TOLERÁNS = jóindulatú, megértő, együtt érző, engedékeny, belátó, türelmes, emberséges, empatikus, elnéző, lágyszívű, ELFOGADÓ

Szeged - a város folyóirata


A Szegedért Alapítvány díjazottjai
Kodály-művek Szegeden
Mérlegen a tudományosság
Halmos Béla emlékezete