Rendezvény

„Talpra magyar”
Virtuális ajánló


Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc emlékére online programokkal készül könyvtárunk. Könyv- és meseajánló sorozatunk következő részében a huszárok kerülnek célkeresztbe. Ingyenes, letölthető foglalkoztatófüzetet kínálunk a gyerekeknek a könyvtár gyűjteményéből. Eszperantó videósorozatunk következő részének témája ugyancsak a szabadságharc. Petőfi Sándor Nemzeti dal című költeményét kollégánk, Varga Norbert szavalja el.


Nyitnikék – könyvajánló a Somogyi-könyvtárból
Könyv- és meseajánló sorozatunk következő részében a huszárok történetét, öltözetét, fegyverzetét és a szabadságharc neves történéseit vesszük sorra – a mesék és regények tükrében.

 

„Talpra magyar” – foglalkoztatófüzet
Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc Magyarország történetének egyik meghatározó eseménye. Ennek tiszteletére állítottuk össze foglalkoztatófüzetünket gyerekek számára. A rajzok, képek eredeti változatát a Somogyi-könyvtár helyismereti és Vasváry-gyűjteménye őrzi.
Töltsd le a füzetet, színezd ki a képeket, oldd meg a feladatokat!

 

Eszperantó pillanatképek
A Somogyi-könyvtár videósorozatának keretében felidézzük az eszperantó világnyelv történetének érdekes mozzanatait könyvtárunk dokumentumainak tükrében. A negyedik részben – az eddigiektől kicsit eltérve – a magyar nemzeti múlt jeles napjára, 1848. március 15-re emlékezünk, nemzetközi nyelven.

 

Petőfi Sándor: Nemzeti dal
A verset Varga Norbert kollégánk szavalja el. A videófelvétel a Somogyi-könyvtár központi épületében készült: az Emlékkönyvtárban és közösségi tereinkben.

 

1848/49-es dokumentumok a digitális könyvtárunkban
Digitális könyvtárunkba folyamatosan kerülnek be a Somogyi-könyvtár helyismereti gyűjteményében őrzött, az 1848/49-es forradalom és szabadságharc délvidéki eseményeivel kapcsolatos dokumentumok: folyóiratok, plakátok, szórólapok, kéziratok.

Rendezvények

Beporzók napja (március 10.)
Virtuális ajánló
A szegedi nagyárvíz
Virtuális ajánló
„Talpra magyar”
Virtuális ajánló

Játékok Játékok

Játékok, pályázatok

  • Könyvkirály
  • Irodalmi villámkvíz 2020
  • Kvízjátékok
 

Képek a rendezvényekrő‘l