Játékok, pályázatok

Neked mit jelent Szeged?


A Somogyi-könyvtár alkotópályázata 10-14 éveseknek

Van már programod nyárra? Táborozz a Somogyi-könyvtárban!
Hogyan lehetséges? Készíts a Te városodat, Szegedet tükröző pályaművet!
Szeged a Te szemeddel: Hogyan látod? Mutasd be múltját, jelenét, jövőjét!

Az alkotások készülhetnek hagyományos vagy digitális eszközökkel, de akár a kettő ötvözésével is.

A felhívás plakátja


Kategóriák:

 • hagyományos technikával készült alkotások (kreatív rajz, festmény, kollázs, képregény, poszter, stb.)
 • digitális eszközökkel készült alkotások (animáció, gif, fotósorozat, digitális kollázs, digitális képregény, 3D számítógépes modellről videó, stb.)
 • kisfilmek
 • irodalmi alkotások (vers, novella, esszé, napló, blogbejegyzés, stb.)

Maximális méretek:

 • Hagyományos: 50x70 cm
 • Digitális: 500 MB
 • Kisfilm: 2 perc
 • Irodalmi szöveg: 5 oldal

Részvétel: egyénileg vagy 2-3 fős csapatokban saját alkotás benyújtásával.

Beadási határidő: 2021. április 30.

Beadás módja:
Az alkotások két módon adhatók be: a digitális alkotásokat digitálisan, az sk.gyermek.palyazatok@gmail.com címre várjuk, a hagyományos alkotásokat személyesen, a Somogyi-könyvtár központi épületének (Szeged, Dóm tér 1-4.) hátsó, gazdasági bejáratánál.

A jelentkezési lap mellékelésével, amely az alábbi adatokat tartalmazza:

 • A résztvevő(k) neve
 • Iskola neve, elérhetősége
 • Felkészítő tanár neve (ha van)
 • A gyermek vagy szülő elérhetősége: e-mail, telefon
 • Szülői beleegyező nyilatkozat

Eredményhirdetés:
Eredményhirdetés 2021. június 11-én, az Ünnepi Könyvhét Könyvkirály rendezvényén lesz, a nyertesek nevét megjelentetjük a Somogyi-könyvtár honlapján. A nyerteseket személyesen értesítjük a megadott elérhetőségen keresztül.
Díjazásra a legkifejezőbb alkotásokat választjuk ki, kategóriájuktól függetlenül.
Az alkotásokat a Somogyi-könyvtár Gyermekkönyvtárában és/vagy honlapján kiállítjuk.

Nyeremény: ajándékkönyvek
Fődíj:
Ingyenes részvétel (16 fő részére) a Somogyi-könyvtár által szervezett A víztől vett város – árvíz és újjáépítés helyismereti táborban 2021. július 26–30. A program a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.

Ízelítő a tábori programokból:
Dramatikus játékok, kreatív írás, várostervezés, „királylátogatás”. A programok a Somogyi-könyvtár épületében és a város utcáin zajlanak.


Felhasználási jogok:
A pályázatban való részvételi szándékának kinyilvánításával a Résztvevő, ill. törvényes képviselője egyben kifejezetten hozzájárul, hogy a Somogyi-könyvtár a pályázatra beküldött anyagát térítésmentesen felhasználja online és egyéb más kommunikációs felületein helyismereti témában. Az ingyenesen felhasználás kiterjed a másolásra, módosításra és terjesztésre is.
A rajzok kiállítása, az interneten való bemutatása, sajtó vagy média kommunikációban történő felhasználása céljából a Résztvevő és törvényes képviselője hozzájárul ahhoz, hogy a Somogyi-könyvtár felhasználja a nevét és megadott adatait a Szeged a Te szemeddel! pályázathoz kapcsolódó kommunikációs tevékenység során. A fentiek nem érintik a személyhez fűződő jogokat.
Résztvevő szavatolja, hogy a leadott Pályázat saját szellemi terméke, aminek minden szerzői és felhasználási jogával rendelkezik. A Somogyi-könyvtár minden ezzel kapcsolatos felelősséget elhárít, az illetéktelen felhasználással kapcsolatos jogkövetkezmények a Résztvevőt terhelik.
A Somogyi-könyvtár fenntartja magának a jogot, hogy nyilvánosságra hozza, vagy más módon ismertesse a díjazott nevét az illetékes hatóságok számára, a tömegtájékoztatási médiában, valamint más promóciós és reklám célokat szolgáló audió, fotó és videó anyagokban.

Adatvédelem
A pályázatban Résztvevők ill. törvényes képviselőjük a részvétellel automatikusan elfogadják, hogy adataikat a Somogyi-könyvtár a hatályos magyar jogszabályok alapján rögzítse és tárolja. A Résztvevők ezzel együtt hozzájárulnak, hogy adataik a Somogyi-könyvtár adatkezelő adatbázisába kerülnek a pályázat lebonyolításához szükséges időtartamra. Hozzájárulnak továbbá, hogy az adatokat a Somogyi-könyvtár adatkezelőként a lebonyolításhoz szükséges mértékben megismerje és kezelje a pályázat céljának megfelelően minden további engedély és ellenszolgáltatás nélkül.
A Somogyi-könyvtár a Résztvevők adatait kizárólag a jelen Szabályzatban foglalt kötelezettségeinek teljesítéséhez használja fel. Figyelemmel az adatok önkéntes, az adattulajdonosok saját maguk által szolgáltatott voltára, az adattulajdonosok a jelen részvételi feltételekben foglaltak szerinti adatkezeléshez való hozzájárulása a Pályázat feltöltésekor saját beleegyezésük alapján megadottnak tekintendő.

Egyéb rendelkezések
A Somogyi-könyvtár visszavonhatja vagy megszüntetheti a pályázatot részben, vagy egészben bármilyen okból kifolyólag. Abban az esetben, ha a pályázat megszüntetésre kerül a Somogyi-könyvtár által, a Somogyi-könyvtár törekszik arra, hogy a megszüntetés tényét előzetesen nyilvánosságra hozza. Ugyanakkor a visszavonás, felfüggesztés vagy változtatás okától függően előfordulhat, hogy az előzetes értesítés nem lehetséges.
A Somogyi-könyvtár nem felelős, és kizár mindenféle kártalanítási, kártérítési igényt vagy jogi utat a részvétel során felmerülő esetleges hibákért, hiányosságokért, hibás működésért, a pályázat során bekövetkezett késésekből eredő vagy ahhoz kapcsolódó költségekért, károkért, veszteségekért. Az esetleges elírásokért és nyomdai hibákért, valamint műszaki problémákért a Somogyi-könyvtár nem vállal felelősséget.
A Résztvevő azáltal, hogy részt vesz a pályázatban, automatikusan elfogadja az ezen Szabályzatban felsorolt feltételeket és szabályokat.

A szervező Somogyi-könyvtár kifejezetten kizárja felelősségét az adott résztvevő téves adatszolgáltatásából eredő károkért, az ebből eredő elmaradásért és késedelemért, nem vállal felelősséget a hibásan megadott adatokkal okozott következményekért.

Rendezvények

Beporzók napja (március 10.)
Virtuális ajánló
A szegedi nagyárvíz
Virtuális ajánló
„Talpra magyar”
Virtuális ajánló

Játékok Játékok

Játékok, pályázatok

 • Könyvkirály
 • Irodalmi villámkvíz 2020
 • Kvízjátékok
 

Képek a rendezvényekrő‘l