Rendezvény

Lucanus eposzának 1492-es velencei ősnyomtatványa
2019. március 20. (szerda) 16.30
Dóm tér 1-4., 3. emelet


Könyv és kutatója – a Somogyi-könyvtár szabadegyeteme

Lucanus eposzának 1492-es velencei ősnyomtatványaNagyillés János klasszika-filológus előadása

Nagyillés János (1972) a Szegedi Tudományegyetemen végzett, az ELTÉ-n doktorált, jelenleg az SZTE Klasszika-Filológiai és Neolatin Tanszékének vezetője. Fő kutatási területe a Kr. u. 1. századi epikus költészet. Jelenleg az Antikvitás és Reneszánsz: Források és Recepció Akadémiai Támogatott Kutatócsoport tagjaként ókori, középkori és kora újkori költőnők kutatásával foglalkozik. Doktori értekezését Lucanus Pharsalia című történeti eposzáról írta, számos műfordítása jelent meg önállóan vagy más kötetek részeként.


A Somogyi-könyvtár 2019-ben új programsorozatot indít Könyv és kutatója címmel. Az érdeklődők egyetemi oktatók, professzorok előadásain keresztül ismerhetik meg a bibliotéka régi és ritka könyveit, helyismereti dokumentumait (levelek, kéziratok stb.). Az egyórás program keretében a résztvevők tájékozódhatnak a legfrissebb kutatási eredményekről és megnézhetik a szóban forgó irodalomtörténeti ritkaságokat is.
Szabadegyetemünk tavaszi és őszi félévében a következő előadókat hallgathatják meg: Bíró-Balogh Tamás, Nagyillés János, Sándor Klára, Szilágyi Zsófia, Hansági Ágnes és Szörényi László.

Rendezvények

Szegedi Vakáció a Gyermekkönyvtárban, 2019
2019. július 29-től augusztus 29-ig
Dóm tér 1-4., Gyermekkönyvtár
Vakok klubja
2019. augusztus 23. (péntek) 17 óra
Francia Utcai Fiókkönyvtár, Kossuth Lajos sugárút 69-71.
Játékos felnőtt kör
2018. augusztus
Odesszai Fiókkönyvtár, Székely sor 11.

Játékok Játékok

Játékok, pályázatok

  • Könyvkirály
  • Könyvhódító Vetítő
 

Képek a rendezvényekrő‘l