Rendezvény

Fiatal tehetségek Szegeden – Gereczné Deák Zsuzsanna
2019. szeptember 18. (szerda) 17 óra
Dóm tér 1–4., alagsori klub

Vendég: Gereczné Deák Zsuzsanna, Sófi-ösztöndíjas üvegszobrász (SZTE, JGYPK)
Házigazda és moderátor: Prof. Dr. Szalay István, a Közéleti Kávéház kuratóriumi elnöke, a Szegedi Tehetséggondozó Tanács tagja

„1976-ban láttam meg a napvilágot ikertestvéremmel együtt Szegeden, egy sokgyermekes családban. 1991-ben magyar bajnok lettem női kajak 500 m-en. 1991-1995 között a Tömörkény István Művészeti Gimnázium grafika szakán végeztem. 1995-1998 között a Szilánk Glass Company grafikusa voltam. Itt ismerkedtem meg ezzel a csodálatosan sokszínű anyaggal, az üveggel. 2016-tól 2019-ig a Szegedi Tudományegyetem JGYPK Képi ábrázolás BA síküveg szakirányos hallgatója voltam. Egyetemi éveimet az üvegszobrászatnak szenteltem. Az egyetemi éveim alatt mesterem és konzulens tanárom Kovács Keve DLA, üveg-tervező, grafikusművész, főiskolai docens volt. Alkotásaimból több csoportos és egyéni kiállítást rendeztek. Nagy sikert aratott 2019. áprilisban a szegedi Somogyi-könyvtárban, az SZTE Sófi Ösztöndíj támogatásával megrendezett önálló kiállításom. Művészeti tevékenységemet számos díjjal és ösztöndíjjal is elismerték. Többek között: Új Nemzeti Kiválósági Program ösztöndíja, Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíj, SZTE Sófi Ösztöndíj Kiemelt Kuratóriumi Díja 2018-ban, Kass 90+ pályázat I. díja, SZTE JGYPK Tudományos Diákköri Konferencia 2 db I. Hely - Üvegplasztikák: Labirintus, Extro-introverzió címmel. Kiemelkedő tanulmányi és művészeti eredményeimnek köszönhetően 2019-ben elnyertem az SZTE Sófi-alapítvány Arany fokozatú ösztöndíját.”

Dr. Szondi Ildikó ötlete alapján hónapról-hónapra bemutatkoznak az SZTE Sófi Ösztöndíj Alapítvány által támogatott fiatal szegedi tehetségek. A Sófi Alapítvány több mint 21 millió forint ösztöndíjjal és többféle szolgáltatást nyújtva patronálta a tehetségeket az elmúlt 18 évben, akikből egymást segítő, együttműködő közösséget is szervez.

Rendezvények

Játékok Játékok

Játékok, pályázatok

  • Könyvkirály
  • KÖNYVvadászat
  • Home Taílent
  • Kvízjátékok
  • Fotókihívás
 

Képek a rendezvényekrő‘l