Rendezvény

Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét: Tabuk nélkül - Tények és tévhitek megelőzésről, betegségről
2022. január 19. (szerda) 16.30
Dóm tér 1–4., 1. emelet


A Somogyi-könyvtár vendégei:

Dr. Katona Renáta szülész-nőgyógyász szakorvos, az Aranyanyu-díj 2015-ös díjazottja, a Felelősen Magadért Egyesület elkötelezett tagja, aki él-hal a munkájáért, folyamatosan képezi magát, sokféle társadalmi szerepet vállal, emellett önkénteskedik, mert rendkívül fontosnak tartja a megelőzést, a felvilágosítást.
Schwimmer-Tóth Tímea, a Szegedi Mályvavirág Pont vezetője, aki bemutatja az alapítvány munkáját, mindennapjait, és azt, mennyire elhivatottan dolgoznak azért, hogy minden egészséges, illetve nőgyógyászati daganattal érintett nőhöz eljussanak a kiadványaik.

2022. január 17. és 22. között Szegeden a Somogyi-könyvtár és a Mályvavirág Alapítvány ismét megrendezi az Európai Méhnyakrák Megelőzési Hetet. A kampányhéttel az a közös célunk, hogy női olvasóink figyelmét felhívjuk a megelőzés, a rendszeres rákszűrés fontosságára, és a HPV oltás lehetőségére.

A rendezvény plakátja


A Mályvavirág Alapítvány egy olyan szervezet, amely „a méhnyakrákos nők gyógyulásáért és a megelőzésért” alakult 2013 májusában, és azóta szinte az összes női daganatban érintett nő támogatását a szárnyai alá vette. Megalakulása óta egyfajta kapocsként működik a női daganatos betegségben érintett hölgyek, valamint a kórházak, az orvosok, a hatóság, a média és a lakosság között.

A Somogyi-könyvtár 2. emeletén elhelyezett MályvaPolcon található többféle, elvihető szóróanyag, kiadvány, brossúra segítséget nyújt abban, hogy az érintetteket összekösse a Mályvavirág Alapítvánnyal.

Rendezvények

Huncutkodó baba-mama klub
2022. január 28. (péntek) 10.00
Agóra Gyermekkuckó, Kálvária sgt. 23.
Olvass fel Zéti kutyának!
2022. január 28. (péntek) 15.00–17.00
Dóm tér 1–4., Gyermekkönyvtár
Mese, mese, mátka: diafilmvetítés
2022. január 28. (péntek) 16.30
Agóra Gyermekkuckó, Kálvária sgt. 23.

Játékok Játékok

Játékok, pályázatok

  • Könyvkirály
  • Irodalmi villámkvíz 2020
  • Kvízjátékok
  • Színházi - könyvtári játék
 

Képek a rendezvényekrő‘l