Rendezvény

A Stefánia Fiókkönyvtár-klub ünnepélyes megnyitója
2019. március 28. (csütörtök) 16.30
Stefánia Fiókkönyvtár-klub, Stefánia 2.


A felújított könyvtárat megnyitja: dr. Szentgyörgyi Pál alpolgármester

A könyvtárat bemutatja: Palánkainé Sebők Zsuzsanna ny. könyvtárigazgató és Sikaláné Sánta Ildikó könyvtárigazgató

Közreműködnek: Mad’ame zenekar (a Premier Művészeti Szakgimnázium diákjai), Piarista Mestertanoda fotószakkör (Héjja János tanítványai), a Király-König Péter Zeneiskola ütőegyüttese (művészeti vezető: Mucsi Gergő)


Mi vagyunk a Mad'ame Szegedről. A zenekar tagjai: Palázsy Anna – ének, Bohák Norbert – basszusgitár, Palázsy Dénes – dob, Szeri Levente – gitár, Palázsy Miklós – gitár. Mindannyian a Premier Művészeti Szakgimnáziumba járunk, szórakoztató zenész tagozatra. Itt naponta foglalkozunk zenével, és országosan elismert előadóművészek segítségével fejlődünk.
A zenekart 2012-ben testvéreimmel alapítottuk. Már akkor tudtuk, hogy saját dalokat szeretnénk játszani, eleinte mégis feldolgozásokkal kezdtünk. Később komolyabban vettük a dalszerzést és a próbákat is, így folyamatosan tudunk fejlődni. Több tagcserénk volt már, de most úgy érezzük, hogy megtaláltuk a legmegfelelőbb zenésztársakat. Célunk, hogy elismert zenekarrá váljunk az ország határain túl is. Fontosnak tartjuk, hogy újra megszerettessük az emberekkel az élőzenét, ösztönözzük a fiatalokat, hogy hangszert ragadjanak, és merjenek rajta kísérletezni.
Ha valaki hiánypótló, energikus, fiatalos, sőt meglepetésekkel teli koncertre vágyik, és már unja az elcsépelt klasszikus rock dalokat, annak bátran ajánlom magunkat, a Mad'ame-ot!


A Király-König Péter Zeneiskola Ütőegyüttese 2015-ben alakult, mindenkori tagjai a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskola ütőhangszeres tanulói közül kerülnek ki.
Az együttes repertoárját tradicionális ütős zenék, kortárs kamaraművek, könnyebb hangvételű darabok és átiratok alkotják. A csapatnak fiatal kora miatt önálló koncertje még nem volt, de a repertoár folyamatos bővülésével erre is hamarosan sor fog kerülni. Az együttes létszáma 8–9 fő,  az adott tanulói összetételtől függően életkoruk viszonylag széles
skálán mozog 11 évestől 18 éves korig. Műsoraikban igyekeznek változatos hangszer-összeállításokkal, több műfajban is bemutatkozni a közönségnek. Az együttes művészeti vezetője Mucsi Gergő ütőhangszerművész.

A könyvtármegnyitón elhangzik:

  • Mucsi Gergő: Coffee break at the construction yard
  • William J. Schinstine: Rock Trap

Rendezvények

Szegedi Vakáció a fiókkönyvtárakban 2019
2019. június 17-től július 26-ig
A Somogyi-könyvtár fiókkönyvtáraiban
Szegedi Vakáció az Agóra Gyermekkuckóban 2019
2019. július 1-től 26-ig
Agóra Gyermekkuckó, Szeged, Kálvária sgt. 23.
Nyári Deutsch-klub
2019. július
Odesszai Fiókkönyvtár, Székely sor 11.

Játékok Játékok

Játékok, pályázatok

  • Könyvkirály
  • Találkozzunk mindennap a Kuckóban!
  • Könyvhódító Vetítő
 

Képek a rendezvényekrő‘l