Rendezvény

12 hónap, 12 könyv - második klubtalálkozó
2018. május 29. (kedd) 16.30
Dóm tér 1-4., 1. emeleti folyóiratolvasó

Nincs időm olvasni kihívás olvasóklub Szabados Ágnessel - második klubtalálkozó
Olvasásnépszerűsítő csoportot hozott létre Facebook-oldalán Szabados Ágnes, az RTL klub hírműsor-vezetője, és az SZTE - BTK óraadó tanára. A Nincs időm olvasni kihívás csoportjának létszáma, ahogyan az oldal látogatottsága is, folyamatosan nő. A cél havi egyetlen könyv elolvasása. A kihívás első vidéki közönségtalálkozója áprilisban volt Szegeden, a Somogyi-könyvtár Hangoskönyvtárában.
A sikerre való tekintettel a klub folytatódik, és az érdeklődők nagy létszámának köszönhetően a programnak ezentúl a Somogyi-könyvtár 1. emeleti folyóiratolvasója ad majd helyet.
A rendezvény ingyenes.

A második könyvklubból sem hiányozhat a vendég. Ezúttal Horváth Péter, József Attila-díjas magyar író, rendező, forgatókönyvíró, színész fogadta el meghívásunkat.
Neve mindenki számára ismerősen cseng, hiszen 1985-ben az ő novellájából készült az elsöprő sikerű Szerelem első vérig című film, melyet Dobray Györggyel közösen rendeztek. Zenéjét Dés László szerezte.
A film jeleneteit Budapesten, Szentesen, valamint Szegeden forgatták, és 1,5 millió néző látta a magyar mozikban.

Horváth Péter legutóbb áprilisban Molnár Ferenc Színház című művét állította színpadra Szegeden, a prózai társulat ezzel a darabbal zárta a 2018-as évadot.

Az alapító a szegedi kezdeményezésről:
"Szeged mindig is második otthonom lesz, itt váltam felnőtté, itt kezdődött a karrierem, ezért különösen boldoggá tesz, hogy a Nincs időm olvasni kihívás első vidéki klubja éppen Szegeden indult el áprilisban. A tavaly január óta dübörgő, országos olvasós kihívásban már több, mint 6000 ember van, és büszkén mondhatom, hogy Budapest után Szeged a második város a tagok száma alapján! Ez arra enged következtetni, hogy a szegediek könyvbarátok!"

Rendezvények

Deres ősz…
2018. október 16. (kedd) 16 óra
Agóra Gyermekkuckó, Kálvária sgt. 23.
Életreform klub
2018. október 16. (kedd) 16.30
Szőregi fiókkönyvtár, Magyar u. 14.
Mackókuckó
2018. október 17. (szerda) 15 óra
Agóra Gyermekkuckó, Kálvária sgt. 23.

Játékok Játékok

Játékok, pályázatok

  • Színházi - könyvtári játék
  • Könyvkirály
 

Képek a rendezvényekrő‘l