Rendezvény

12 hónap, 12 könyv - második klubtalálkozó
2018. május 29. (kedd) 16.30
Dóm tér 1-4., 1. emeleti folyóiratolvasó

Nincs időm olvasni kihívás olvasóklub Szabados Ágnessel - második klubtalálkozó
Olvasásnépszerűsítő csoportot hozott létre Facebook-oldalán Szabados Ágnes, az RTL klub hírműsor-vezetője, és az SZTE - BTK óraadó tanára. A Nincs időm olvasni kihívás csoportjának létszáma, ahogyan az oldal látogatottsága is, folyamatosan nő. A cél havi egyetlen könyv elolvasása. A kihívás első vidéki közönségtalálkozója áprilisban volt Szegeden, a Somogyi-könyvtár Hangoskönyvtárában.
A sikerre való tekintettel a klub folytatódik, és az érdeklődők nagy létszámának köszönhetően a programnak ezentúl a Somogyi-könyvtár 1. emeleti folyóiratolvasója ad majd helyet.
A rendezvény ingyenes.

A második könyvklubból sem hiányozhat a vendég. Ezúttal Horváth Péter, József Attila-díjas magyar író, rendező, forgatókönyvíró, színész fogadta el meghívásunkat.
Neve mindenki számára ismerősen cseng, hiszen 1985-ben az ő novellájából készült az elsöprő sikerű Szerelem első vérig című film, melyet Dobray Györggyel közösen rendeztek. Zenéjét Dés László szerezte.
A film jeleneteit Budapesten, Szentesen, valamint Szegeden forgatták, és 1,5 millió néző látta a magyar mozikban.

Horváth Péter legutóbb áprilisban Molnár Ferenc Színház című művét állította színpadra Szegeden, a prózai társulat ezzel a darabbal zárta a 2018-as évadot.

Az alapító a szegedi kezdeményezésről:
"Szeged mindig is második otthonom lesz, itt váltam felnőtté, itt kezdődött a karrierem, ezért különösen boldoggá tesz, hogy a Nincs időm olvasni kihívás első vidéki klubja éppen Szegeden indult el áprilisban. A tavaly január óta dübörgő, országos olvasós kihívásban már több, mint 6000 ember van, és büszkén mondhatom, hogy Budapest után Szeged a második város a tagok száma alapján! Ez arra enged következtetni, hogy a szegediek könyvbarátok!"

Rendezvények

Tízperces csodaszer
2019. január 21. (hétfő) 16.30
Móra utcai Fiókkönyvtár, Móra u. 21.
Könyvtári kincskereső túra – magyar kultúranapi kiadás
2019. január 22. (kedd) 9.00-12.00
Dóm tér 1-4., adminisztráció
Terefere nem csak irodalomról
2019. január 22. (kedd) 10.30
Északvárosi Fiókkönyvtár, Gáspár Zoltán u. 6.

Játékok Játékok

Játékok, pályázatok

  • Színházi - könyvtári játék
  • Könyvkirály
 

Képek a rendezvényekrő‘l