Minőségpolitikai nyilatkozat Minőségpolitikai nyilatkozat

Minőségbiztosítás

2019. évi elismerés

Döntés született a 2019. évi Minősített Könyvtár cím és a Könyvtári Minőségi Díj elnyerésére hirdetett pályázatról. Fekete Péter kultúráért felelős Államtitkár Úr döntésének értelmében a Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár elnyerte a Könyvtári Minőségi Díjat.


MINŐSÍTETT KÖNYVTÁR CÍMET vett át 2017. január 22-én, vasárnap Budapesten Hoppál Pétertől, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkárától Palánkainé Sebők Zsuzsanna, a szegedi Somogyi-könyvtár igazgatója és Sikaláné Sánta Ildikó helyettes.

KÉPEK AZ ESEMÉNYRŐL

 

Minőségpolitikai nyilatkozat

A Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár országos, regionális és helyi feladatokat ellátó intézményként arra törekszik, hogy használói számára minőségi szolgáltatásokat biztosítson a tudás megszerzéséhez, az információhoz való hozzáféréshez, a kulturális alapellátás igénybe vételéhez.

A könyvtár vezetése és minden munkatársa elkötelezett a használók igényeit kielégítő minőségi szolgáltatások kialakításához szükséges minőségirányítási rendszer kidolgozása, azok bevezetése, fenntartása, folyamatos ellenőrzése és szükséges fejlesztése mellett.

E cél elérése érdekében az alábbi tevékenységeket valósítjuk meg:

  • a minőségpolitikai elvek megismertetése a könyvtár munkatársaival
  • a minőségi munka iránti elkötelezettség javítása
  • önértékelő rendszer folyamatos működtetése
  • szolgáltatásaink folyamatos ellenőrzése, fejlesztése
  • használóink elégedettségének és igényeinek folyamatos mérése, értékelése
  • a használói panaszok figyelembe vételével a hatékonyság növelése


Szakmai és társadalmi partnereinket kiemelkedően fontosnak tartjuk, ezért a használókkal, szakmai és civil szervezetekkel a legmagasabb minőségű, kölcsönös együttműködési alapokon nyugvó kapcsolatra törekszünk.


.

Átlagos (0 Szavazatok)

Kronológia Kronológia

Kronológia

A Somogyi-könyvtár történetének rövid áttekintése –  időrendben kiemelve a  legfontosabb eseményeket

Tovább...

A gyűjtemény

Vasváry-gyűjtemény

Vasváry Ödön református lelkész, az amerikai magyarság történetének kutatója, 1972. május 16-án Washingtonban kelt adománylevelében szülővárosa könyvtárára hagyta nagyértékű gyűjteményét.

Tovább...

Örökbefogadás Örökbefogadás

Örökbefogadás

A Somogyi-könyvtár meghirdeti a könyvek "örökbefogadásának" lehetőségét, hogy  személyesebb kapcsolódást alakítson ki a Város, a Város polgárai, civil szervezetei, vállalkozói és a könyvtár között.

Tovább...

Képek a könyvtárról