Antik Régiségbolt
Deák Ferenc utca

 

Antikvárium Kft.
Kárász utca

 

Jelenleg 1 vendég olvas minket

Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates
Krimi-hétvége
Krimi-hétvége a szegedi Somogyi-könyvtárban Email

 

A „borzongás szigetévé” változik két napra a Somogyi-könyvtár a szeptember 10-11-i Krimi-hétvégén. A program aktualitását az adja, hogy 120 éve, 1890. szeptember 15-én született Agatha Christie, a detektívregény-irodalom koronázatlan királynője.

A Krimi-hétvégén föllibben a fátyol Agatha Christie életének titkairól, fölsorakoztatva életműve legjobb alkotásait.

 

Fegyver- és lőszerismertetőt tartanak a „honi helyszínelők”, vagyis a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság nyomelemzői. Megismerhetjük Szeged, Csongrád megye és a Dél-Alföld bűnügyi statisztikáit, a nyomozás menetét, nyomozók mesélnek néhány helyi „életellenes bűncselekmény” felderítéséről, kiállítást láthatunk a rendőri és a helyszínelői munka legérdekesebb eszközeiről. Aki vállalja, hazaviheti ujjlenyomatát is. Szó esik a bűn pszichológiájáról, játékos kedvű látogatóink pedig ötórai teázás közben még „nyomozhatnak” is.

 

Sherlock Holmestól Montalbano felügyelőig fölvonulnak a detektívregény-irodalom leghíresebb alakjai, s betekintünk a bűn, földerítés, bűnhődés filmes világába is. Színre lépnek a szegedi bűnkrónika hírhedt figurái, Rózsa Sándortól Pipás Pistáig.

Kihirdetjük a kriminovella-író pályázat eredményét, a „zsarutanodában” pedig gyerekek ismerkedhetnek a rendőrség munkájával.

 

A fiókkönyvtárak játékokkal, klub-rendezvényekkel, kiállításokkal emlékeznek Agatha Christie-re. A Zeneműtár és a Hangoskönyvtár a krimi-hétvége előtti és utáni héten ingyen kölcsönzi az írónő regényeiből készült filmeket.

 

A programok látogatói 20%-os kedvezményes kupont kapnak ajándékba, amely beváltható a szegedi Libri Könyvesboltban 2010. szeptember 10-18. között a krimi témájú könyvekre.

 

A programokon való részvétel ingyenes!