Kiállítás

Szünet – in memoriam Kopilovic Annamari
2019. május 10-től június 7-ig
Stefánia Fiókkönyvtár-klub, Stefánia 2.


Kopilovic Annamari (1996–2018) a Pécsi Tudományegyetem Tervezőgrafika szakának hallgatója volt. A kiállítás szimbolikusan a Szünet címet kapta, ugyanis Annamari nagyon szerette a kávét és az időt, élményt, ami a kávészünetbe belefért. A kiállítás arra hivatott, hogy bemutassa rövid, de termékeny művészi pályafutását, ötvözve olyan emlékmunkákkal, amit osztálytársai, tanárai készítettek emlékére. Az emlékfalon fotók, személyes jegyzetek, betű és rajz tervezetek is láthatóak lesznek, amik a hétköznapokat, a szórakozást, az életörömöt, a boldogságot jelentették Annamarinak.


Szerette a kalligráfiát, a csomagolástervezést, a betűrajzot. Nem tudta beérni a kevéssel, az egyszerűvel, a hétköznapival. Szerette az ékszerdoboz pici kávézókat, a rózsaszínt, a kisbabákat, a macskákat, a szecessziót, Budapestet. Imádta a családját, a borsólevest, a csevapot, a balkáni virtust. Pirospozsgás arcú kislányokat rajzolt, magát rajzolva, akik nagy őszinte szemmel szemlélik, hogy az élet milyen gyönyörű.

A Pécsi Tudományegyetem tanárai és tanulói segítségével megvalósult kiállítást 2019. május 10-én Kóthay Gábor Munkácsy-díjas tervezőgrafikus nyitotta meg.

Rendezvények

Igazgyöngy mesecsoport
2019. május 20. (hétfő) 17.00–18.30
Dóm tér 1-4., Gyermekkönyvtár, meseszoba
Ivartalanítással az állati életekért
2019. május 22. (szerda) 17 óra
Dóm tér 1-4., alagsori klub
Meséről mesére
2019. május 23. (csütörtök) 16.30
Szeged, Dóm tér 1-4., Gyermekkönyvtár

Játékok Játékok

Játékok, pályázatok

  • Színházi - könyvtári játék
  • Könyvkirály
  • Kvízmaraton
 

Képek a rendezvényekrő‘l