Játékok, pályázatok

Otthon könyvben utazom...
2020. április 1-jétől május 1-jéig


A Somogyi-könyvtár Gyermekkönyvtára az otthoni idő eltöltéséhez rajzolva írós, avagy írva rajzolós pályázatot hirdet!

Ne hagyd, hogy a vírushelyzet, kifogja a szelet kreatív vitorláidból! Fesd, rajzold, írd meg a Te történetedet az otthonmaradás ideje alatt!

A rajzokban, történetekben, képregényekben az ajtón, ablakon belül maradt gondolataitokra vagyunk kíváncsiak! Te hogyan látod? Mi a te történeted?

A játék PLAKÁTja


KÖNYVvadászat
2020. április 1-jétől november 30-ig


Kedves Gyerekek! Az Agóra Gyermekkuckó izgalmas játékra hív Benneteket!

A 3 fordulós játék sok kihívást rejteget majd számotokra. A feladványokhoz titkos kód megfejtésével juthattok. A játék online formában zajlik. A fordulók folytatása is külön figyelmet igényel számotokra! A vadászat kérdéseihez a fordulók között is hozzáférhettek.

Az első forduló 2020. április 1-én kezdődik. A játék 2020. november 30-án zárul.

1. FORDULÓ

A KÖNYVvadászok jutalmazására 2020 decemberében kerül sor.
Nyeremények: 1. Könyvjutalom; 2. Belépő a Szent Györgyi Albert Informatika Történeti kiállítására; 3. Belépő a Szent Györgyi Albert Agóra bármely rendezvényére


SZÍNEZD ÚJRA! – Legyél te is könyvillusztrátor!

Az itt látható rajzokat egy nagyon régi, 18. századi könyvből (Hortus Romanus) másoltuk ki. Ez a könyv a pápai rezidencia kertjének növényeit mutatja be. A könyvből összesen 300 darab van a világon, ebből az egyik példány a Somogyi-könyvtárban található. A könyvben látható minden egyes metszetet, képet kézzel színezték ki.

Közlemény

Tisztelt Olvasóink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár - a fenntartó, Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata megelőző intézkedése alapján, a kialakult veszélyhelyzetre tekintettel - központi könyvtára és valamennyi fiókkönyvtára 2020. március 16-tól a további intézkedésig szünetelteti személyesen igénybe vehető szolgáltatásait.
Az intézmény minden rendezvénye elmarad.

A zárvatartás teljes idejére késedelmi díjat nem számol fel az intézmény.

Olvasóinknak lehetősége van az online hosszabbításra, ha szeretnének ezzel a lehetőséggel élni, a web-es felületen keresztül megtehetik. A Somogyi-könyvtár digitális állományával is segíti a pedagógusok munkáját. Folyamatosan osztunk meg oldalunkon, a könyvtárunk állományában lévő digitális tartalmakat. A zárva tartás alatt kollégáink a digitális könyvtár bővítését, online oktatási tartalmak fejlesztését végzik.

Friss információkért kövesse Facebook oldalunkat és honlapunkat.

Megértésüket köszönjük!

Szeged, 2020. március 15.

Sikaláné Sánta Ildikó igazgató


Könyvkirály
2019/2020


FEL! Birodalom újratöltve

A Könyvkirály játékban kibővült lehetőségekkel várjuk az érdeklődőket. Hét hónapon keresztül, minden hónapban más témájú könyvek elolvasására csábítjuk a gyerekeket. Részvétel egyénileg vagy csoportosan.

A JÁTÉK HONLAPJA

Rendezvények

Internet Fiesta 2020 ONLINE
2020. március 19-től
A Somogyi-könyvtár honlapján

Játékok Játékok

Játékok, pályázatok

  • Könyvkirály
  • KÖNYVvadászat
  • Otthon könyvben utazom...
  • Színezd újra!
 

Képek a rendezvényekről