Játékok, pályázatok

Színházi - könyvtári játék
2016/2017
Szeged, Dóm tér 1-4.


A Somogyi-könyvtár és a  Szegedi Nemzeti Színház közös játékával a szerencsés megfejtők színházjegyet  nyerhetnek ajándék áron.

Kapcsolódó előadás: Dollárpapa


Tisztelt Könyvtár- és Színházlátogatók!

A 2016/2017-es színházi évad előadásaihoz kapcsolódóan a Somogyi-könyvtár és a Szegedi Nemzeti Színház  folytatja közös rendezvénysorozatát.
A bemutatók előtt a színház belső világa iránt érdeklődők a könyvtárban rendezett közönségtalálkozókon közelebbről is megismerhetik kedvenc művészeiket. A könyvtár és a színház honlapján online játékokkal színházjegyet nyerhetnek ajándék áron az aktuális darabokra!

Találkozzunk a könyvtárban! Találkozzunk a színházban!
 


Gábor Andor: Dollárpapa


Gábor Andor pénzről, panamáról, szerelemről szóló, fergeteges komédiája éppen száz évvel ezelőtt született, de ma éppen olyan üde, friss, és elevenbe vágó, mint annak idején, 1917-ben volt. Az Amerikából hazatérő, milliomosnak hitt Dollárpapának csak két árva ezüstdollárosa van..... (tovább a Szegedi Nemzeti Színház honlapjára)

ONLINE JÁTÉK

Beküldési határidő: 2017. április 18.

 

Wolfganag Amadeus Mozart–Lackfi János: Parázsfuvolácska


A varázsfuvola az operairodalom egyik legnagyobb remeke, melynek jelentésrétegei alkalmat adnak arra, hogy a hangsúlyok megválasztásával nagyon különböző színpadi megvalósítások szülessenek... (tovább a Szegedi Nemzeti Színház honlapjára)

ONLINE JÁTÉK

A nyertesek:

Dr. Ilia Mihályné, Szekeresné dr. Makra Ibolya

 

Szegedi Kortárs Balett: Abszurdia


A darab egy elképzelt európai meseország, Abszurdia lakóinak sajátos viszonyaiba enged belátást. Polgárai, az abszurdok a legegyszerűbb, hétköznapi dolgokban is nehézséget, bosszúságot találnak, így bár minden vágyuk a boldogság megtalálása, ez lehetetlen küldetésnek tűnik számukra. A mese szereplői egy társadalom felismerhető karakterei, akiknek álmaikban minden könnyű és egyértelmű, de a valóságuk csupa bonyolult gátlás és elfojtás.... (tovább a Szegedi Nemzeti Színház honlapjára)

ONLINE JÁTÉK

A nyertesek: Földesi Károly, Pöszmet Zsolt

Kedves Megfejtők!
Mivel a Szegedi Nemzeti Színház az előadás kapcsán élt a változtatás jogával, időközben mi is módosítottuk a játék kérdéseit. Természetesen mindkét kérdéssorra érkezett helyes válaszokat elfogadtuk.

 

Rendezvények

Internet Fiesta 2017
2017. március 22-29.
Szeged, Dóm tér 1-4.
Mégis legyél Győztes!
2017. március 23. és 24. (csütörtök és péntek) 17 óra
Odesszai fiókkönyvtár, Székely sor 11.; Petőfi-telepi fiókkönyvtár, Szántó Kovács János u. 28.
Mesekuckó
2017. március 24. (péntek) 16 óra
Északvárosi fiókkönyvtár, Gáspár Zoltán u. 6.

Játékok Játékok

Játékok, pályázatok

  • Könyvtári – színházi játék
  • Könyvkirály
 

Képek a rendezvényekrő‘l