Játékok, pályázatok

Könyvhódító Vetítő
2018. június 7-től augusztus 31-ig
Dóm tér 1-4., 2. emelet


Kisorsoltuk a 12 héten át tartó nyári vetélkedőnk nyerteseit.

Gratulálunk a szerencsés játékosoknak!Kisorsoltuk a 12 héten át tartó nyári vetélkedőnk nyerteseit, akiket e-mailben értesítettünk.

A szerencsés játékosok a díjakat 2018. szeptember 10-től tudják átvenni a Somogyi-könyvtár 2. emeletén a Központi Kölcsönzőben.

Gratulálunk a szerencsés játékosoknak!

 


A Somogyi-könyvtár és a Belvárosi Mozi közös könyves-filmes nyári vetélkedője

Ha szeretsz olvasni és moziba járni, akkor ez a játék Neked szól!

Olvasd el a listán szereplő könyveket és nézd meg a belőle készült filmeket a Belvárosi Mozi filmklubján, majd válaszolj a Somogyi-könyvtár Facebook-oldalán vagy a honlapunkon is megtalálható kérdésekre.

Hatodik filmklub: Viktória királynő és Abdul
2018.08.16. 18:15
Jegyár: Somogyis olvasójeggyel - 750 ft/db, Külsős - 1050 ft/db

Korhatár: 14-24 év között (a játékban való részvételre vonatkozik)

Már egyetlen feladatlap helyes megoldásával is nyerhetsz, viszont minél több fordulóban veszel részt, annál nagyobb eséllyel indulsz az értékes Líra könyvcsomagokért, mozijegyekért és az ÁRKÁD Szeged vásárlási utalványért.

A versenybe menet közben is bekapcsolódhatsz. A Somogyi-könyvtár Facebook-oldalán és honlapján megtalálod a korábbi fordulók feladatlapjait is, amelyeket visszamenőleg is megoldhatsz és beküldhetsz.

 
Sorsolás: 2018. szeptember 6-án
Figyeld Facebook-oldalunkat, és a KAMASZ-O-DOKK hirdetőtábláján a vetélkedőben szereplő könyvek listáját!

 

 

 

 

 

 

 

 


1. forduló feladatlapja: online beküldés

A Gyilkosság az Orient expresszen a krimi királynőjének legismertebb műve, a világ legolvasottabb bűnügyi regénye - és Hercule Poirot talán legrejtélyesebb esete!

A híres Orient expressz a hóban vesztegel. Az egyik utas holtan fekszik a kabinjában, testét tizenkét késszúrás járta át. Az ajtó belülről zárva. A vonaton tizenkét utas maradt, a legkülönbözőbb társadalmi osztályból és nemzetiségből, ám mind egyre idegesebbek. Vagy van más is, ami összeköti őket?... Bővebben

 

 

2. forduló feladatlapja: online beküldés

ELJÖTT AZ IGAZSÁG IDEJE... A Tűzpróba után úgy tűnik, az őrült hajszának vége. De Thomas biztos benne, hogy nem bízhat a VESZETT-ben. Hiába állítják, hogy nincs több megtévesztés, hogy a Próbák nyomán már minden szükséges információt megszereztek, és most Thomas és társai visszakaphatják az emlékeiket, hogy végrehajthassák az igazi küldetésüket. A csapat tagjaitól várják ugyanis, hogy létrehozzák az emberiséget fenyegető halálos vírus ellenszerét. Csakhogy Thomas sokkal több mindenre emlékszik, mint a VESZETT vezetői hinnék. Hazugságokkal többé nem mennek semmire. Ám a dermesztő igazság jóval veszélyesebb, mint azt Thomas valaha gondolta volna... Bővebben

 

 

3. forduló feladatlapja: online beküldés

Maddy az egész világra allergiás - ha kilépne a sterilizált burokból, amelyben él, az akár az életébe is kerülhetne.
Aztán új szomszédja, Olly ráébreszti arra, hogy élni nem ugyanaz, mint életben maradni. Első szerelem pedig csak egyszer van az életben, és Maddy készen áll kockáztatni mindent, hogy kiderüljön, hová vezet majd... Bővebben

 

4. forduló feladatlapja: online beküldés

2045-öt írunk, és a valóság elég ronda egy hely. Az emberiség nagy részéhez hasonlóan Wade Watts is azt a kiutat látja zord környezetéből, hogy bejelentkezik az OASIS-be, a világméretű virtuális valóságba.

Amikor az OASIS tervezője meghal, ördögi feladványsort hagy maga után, melyek megfejtéséhez a popkultúra megszállott ismeretére van szükség. Aki először megfejti mindet, az örökölheti hatalmas vagyonát - és egyben az OASIS feletti hatalmat... Bővebben

 

 

5. forduló feladatlapja: online beküldés

"A" sohasem tudja előre, hogy másnap hol fog ébredni, és kinek a személyiségét fogja felvenni. Már rég beletörődött ebbe, sőt kialakította saját életstratégiáját is: Ne kötődj senkihez! Maradj észrevétlen! Ne avatkozz bele semmibe! Minden megy a maga útján rendesen, mígnem egy reggel "A" Justin testében ébred, és találkozik a fiú barátnőjével, Rhiannonnal. Attól a pillanattól fogva "A" eddig bevált szabályai értelmüket vesztik, mert főhősünk nap nap után a lánnyal akar lenni... Bővebben

 

 

6. forduló feladatlapja: online beküldés

"Oly nagyon kedvelem őt - írta Viktória 1888-ban. - Jó, gyengéd és megértő... igazi megnyugvás számomra."
A magas és jóvágású Abdul alig huszonnégy évesen érkezett Agrából Angliába, hogy az aranyjubileumát ünneplő Viktória királynő asztalánál szolgáljon fel. Az indiai ifjú alig egy év leforgása alatt az udvar befolyásos személyisége lett.
Így kezdődött Viktória királynő hosszú uralkodásának talán legbotrányosabb évtizede... Bővebben

 

 

 

 

 

 


Támogatóink:

 

Rendezvények

ZÁRVA

Játékok Játékok

Játékok, pályázatok

  • Könyvkirály
  • KÖNYVvadászat
  • Irodalmi villámkvíz 2020
  • Kvízjátékok
 

Képek a rendezvényekrő‘l