Játékok, pályázatok

A hónap társasjátéka – Június: Kragmortha
Gyermekkönyvtár


Szeretnél kipróbálni érdekes társasjátékokat? Eljött a te időd!
A Somogyi-könyvtárban most minden hónapban egy-egy új társasjátékkal játszhatsz a szegedbuli.hu támogatásával!

Mi a teendőd?
Gyere be hozzánk! Mi adjuk a társasjátékot és a helyet.
Ha vannak játékos kedvű barátaid, ismerőseid, akikkel szívesen elütnél egy pár órát mókával, izgalommal, agyalással, akkor várunk a Gyermekkönyvtárban!


Fontos:

⦁    A játék használata ingyenes.
⦁    A társasjátékok átadásakor és visszavételénél átvételi bizonylatot töltünk ki.
⦁    A játékszabályok egyszerűen elsajátíthatók.
⦁    A játékoknak van magyar nyelvű, rövid, logikus felépítésű leírása.
⦁    A könyvtárosok nem tudnak tájékoztatást adni a játékok elmagyarázásában, segítséget a kölcsönadótól tudunk kérni.

Milyen társasjátékokat próbálhatnak ki az érdeklődők?

1. Kragmortha – táblás társasjáték a Delta Vision KFT kiadótól
Játékosok száma: 2–8 fő; 8 éves kortól; játékidő: kb. 45perc
Csak a lényeg: „Vajh hogyan alkothatna új, nagyszerű és bonyolult varázslatokat egy olyan főmágus, akinek a könyvtárába goblinok hemzsegnek takarítást imitálva, ám mindenbe beleütik az orrukat. A könyvtárban vannak nagyon értékes könyvek is, amelyekért biztos sok csillogó követ adnak a piacon, és a tartalmuk is érdekes lehet. Csak Rigor Mortis, a kastély urának átkos tekintete ne vegye észre! Még jó, hogy ilyen sokan vagyunk, és van kit helyettünk kilökni az uraság színe elé.

2. 80 nap alatt a Föld körül – táblás társasjáték a Piatnik kiadótól
Játékosok száma: 3–6 fő; 10 éves kortól; játékidő: kb. 1 óra
Csak a lényeg: Jules Verne regényéhez hűen fogadást kötnek a játékosok, hogy ki teljesíti elsőként a Föld körbeutazását lehetőleg 80 nap alatt, egyezőség esetén kevesebb forduló alatt. Különböző extra szabálymódosítások és kiegészítő szabályok is beemelhetők a füzetből nehezítésképpen, a játékosok számának megfelelően. Az utazást földön, vízen, levegőben tudják megvalósítani, gyorsabb és lassabb járműveket, ill. kapcsolatokat igénybe véve.

3. Cluedo Rejtély a luxusvillában – táblás társasjáték a Hasbro kiadótól
Játékosok száma: 3–6 fő; 9 éves kortól; játékidő: kb. 1 óra
Csak a lényeg: A milliárdos által rendezett partira vagytok hivatalosak, ahol csak éppen a házigazda nincs jelen. Vajon gyilkosság történt? Ez nem vitás! Vajon ki, hol és mivel tette? Legyetek sikeres magánnyomozók, és csillogtassátok meg a briliáns elméteket! Ha valaki, aki még él a vendégek közül, helyesnek gondolja a gyanúját, akkor csak be kell jelentenie, és megvádolni a gyilkost. A megdönthetetlen vád győzelmet, a koholt vád kiesést jelent. Járjátok be az egész villát, közben ismerjétek meg a többi vendéget is!

4. Csillagvadászat – táblás társasjáték a Support Production KFT kiadótól
Játékosok száma: 2–6 fő; 8 éves kortól; játékidő: kb. 45perc
Csak a lényeg: Az univerzum ahol élsz, hát fedezd fel! Bár „csak” a Naprendszert járják be a játékosok, de így is rengeteg új információval gyarapodhatnak az út alatt. A Földről indulva és ide visszatérve versenyezhettek egymással a hosszú út során, mialatt a krízishelyzeteket egy jól kamatoztatott csillagászati tudással kikerülhetitek. Légy te a leggyorsabb és legfelkészültebb pilóta!

5. Robo Rally – táblás társasjáték az Avalon Hill kiadótól
Játékosok száma: 2–8 fő; 12 éves kortól; játékidő: kb. 1 óra
Csak a lényeg: A nem is oly távoli jövőben számítógépek fognak versenyezni az általuk irányított harci robotok testében. Egy speciális, csapdákkal teli, eleven versenypályán kell bizonyítani strapabíróságukat. Amelyik robot előbb áthalad a zászlókkal jelzett pontokon, az lesz a győztes. Minden sérüléssel csökken a memóriájának kapacitása, így egyre rövidebb mozgáskoordinációra lesz képes, és csak a szervizpontok javíthatják ki a hibát.

6. Hajózás a Balatonon – táblás társasjáték a Support Production KFT kiadótól:
Játékosok száma: 2–6 fő; 10 éves kortól; játékidő kb.: 1óra
Csak a lényeg: A nyaranta megrendezendő Kékszalag, Európa legnagyobb tókerülő vitorlás versenye mintájára nekünk is lehetőségünk nyílik megismerni a táj, kulturális és természeti kincsekben gazdag térségét. Kétszázötven kérdés és válasz segít elmélyedni az ismeretekben. Természetesen van lehetőség könnyíteni, ill. nehezíteni a játékon, ha a megkezdése előtt döntünk, hogy a kártyákon lévő első vagy második kérdést vesszük figyelembe. Ezen felül, játszhatunk kevesebb, előre kiválasztott lapból álló paklikkal is, így lehetőséget adva magunknak a könnyebb tanulásra. Az nyer a játékban, aki az adott válaszaival jobb helyzetbe hozza a hajóját a mezőnyben, és így elsőként teszi meg a kört.

Rendezvények

Szegedi Vakáció a fiókkönyvtárakban 2017
2017. június 19-től július 28-ig
A Somogyi-könyvtár fiókkönyvtárai
Szegedi Vakáció az Agóra Gyermekkuckóban, 2017
2017. július 3-tól 28-ig
Agóra Gyermekkuckó, Szeged, Kálvária sgt. 23.
Emlékkönyvtári látogatás
2017. július-augusztus
Dóm tér 1-4., 3. emelet, Emlékkönyvtár

Játékok Játékok

Játékok, pályázatok

  • 80 nap alatt 12 könyv körül
  • Könyvkirály
 

Képek a rendezvényekrő‘l