Birodalom újratöltve!

 

 

A Könyvkirály játékot új adatokkal egészítjük ki. Most te dönthetsz, mit választasz az adott témában. Hét hónapon keresztül havonta újabb és újabb hívás vár rád.

 

Ki vehet részt?

Általános iskolások: egyénileg VAGY csapatban (2–5 fős, 6–10 fős, 10 fő fellett)


Mit kell tenned?

1. Hajtsd   – keress a témához tartozó regényeket!
2. Fedezd   – olvass el belőlük minél többet!
3. Töltsd   – kattints a linkre és válaszolj!


1. hajtás

EGYÉNILEG   –   CSAPATBAN

2. hajtás

EGYÉNILEG   –   CSAPATBAN

3. hajtás

EGYÉNILEG   –   CSAPATBAN

4. hajtás

EGYÉNILEG   –   CSAPATBAN

5. hajtás

EGYÉNILEG   –   CSAPATBAN

6. hajtás

EGYÉNILEG   –   CSAPATBAN

7. hajtás

EGYÉNILEG   –   CSAPATBAN

 

Mi a cél?

Töltődj  könyvekkel!
Tiéd/tiétek legyen a legtöbb töltés. Ha ugyanazt a regényt több témához is jónak látod, töltheted, de csak egyszer számítjuk be.
A játékot az nyeri, aki mindegyik hívásban részt vesz és a legtöbb könyvet tölti . A hívások visszamenőleg is teljesíthetők.

 

A játék időtartama:

2019. október 1. – 2020. május 15.
A nyertesek nagy LEleplezése júniusban az Ünnepi Könyvhéten lesz.

  Az eredeti játék részletes leírása

A KÖNYVKIRÁLY a Somogyi-könyvtár olvasási játéka szegedi általános iskolások számára. A részvétel egyéni, feltétele a központi könyvtárba vagy valamelyik fiókkönyvtárba szóló könyvtári tagság (olvasójegy). Külön benevezést nem igényel. A játékban az vesz részt, aki a „könyvkirályos" könyvek közül legalább egyet (de inkább többet) elolvas, és a feladatlapot a Gyermekkönyvtárban vagy egy fiókkönyvtárban leadja.

A játék célja többféle:

 • jó történeteket olvasni
 • bekerülni a Könyves Birodalomba
 • elnyerni a Könyvkirály címet

A játék menete:

 • Minden év Ünnepi Könyvhetén (június első hete) kezdődik és következő év Ünnepi Könyvhetéig tart.
 • A „könyvkirályos" könyvek listája több mint 100 műből áll, korona jelöli az ajánlott korosztályt. 1 korona: 7-8 évesek, 2 korona: 9-12 évesek, 3 korona: 12-14 évesek számára szóló könyvet jelent. A koronaszám tájékoztató jellegű, az életkoránál kisebb koronaszámú könyvet mindenki olvashat.
 • Minden műhöz tartozik egy feladatlap, melyen a résztvevő adatai és a könyvhöz tartozó rövid feladatok, kérdések állnak. A feladatlapok letölthetők a könyvlistából, illetve elkérhetők a könyvtárakban is. A "könyvkirályos" könyvek egy összesített listában (pdf) elérhetők (2017/2018).
 • Folyamatosan lehet választani könyveket a listáról (és a könyvkirályos asztalról), majd olvasás után kitölteni és leadni a hozzájuk tartozó feladatlapokat.
 • Minden helyesen kitöltött feladatlap egy pontot ér, függetlenül a koronák számától.
 • Leadási határidő: minden évben május 15.
 • Az Ünnepi Könyvhéten a legtöbbet olvasó résztvevőt egy ceremónia keretében Könyvkirállyá koronázzuk, udvartartásába Főkönyvhercegek, Könyvhercegek és birodalmi tagok kerülnek.
 • Az ajánlott művek listája évről évre megújul, cserélődik, hogy akár több éven keresztül is részt lehessen venni a játékban. A hűség jutalma: bronz, ezüst és arany térdszalagrend.
 • Akik birodalmi tagok lettek, a következő évben + 5 pontot kapnak, és könyvajánlást is írhatnak (egy megfelelő könyvajánlás fél pontot ér).

Szép élményeket és sok sikert kívánunk!