Rendezvény

Internet Fiesta 2020 ONLINE
2020. március 19-től
A Somogyi-könyvtár honlapján
 

21. Internet Fiesta

Az Informatikai és Könyvtári Szövetség 2020 tavaszán immár 21. alkalommal szervezi meg az Internet Fiestát a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával. A programsorozat célja a mindennapjaink részévé vált digitális írástudás fejlesztése, terjesztése, az internet sokféle felhasználási lehetőségének bemutatása, a figyelem ráirányítása a digitális biztonság fontosságára.

A kialakult veszélyhelyzetre tekintettel 2020 tavaszán csak ONLINE kínálattal jelentkezünk.

JÁTÉKOKE-LEARNINGSZÍNEZD ÚJRA!3D NYOMTATÁSONLINE BEMUTATÓKGYAKORLATOK SZÉPKORÚAKNAK

ROBOTIKA A KÖNYVTÁRBAN – a zárókonferenciára tervezett előadás online változata (további előadások)JÁTÉKOK – online totók: a kitöltők között ajándékokat sorsolunk ki. A nyerteseket e-mailben vagy telefonon értesítjük.

Internet Fiesta 2020 – játékos kérdések az idei Internet Fiestához és a Somogyi-könyvtár online szolgáltatásaihoz kapcsolódóan

Ízutazás a Somogyi-könyvtárban – online játék könyvtárunk virtuális kiállítása nyomán

NETikett – mit illik, mit nem illik az interneten?

NETikett 2. – az internetes szleng


E-LEARNINGingyenes távtanulási lehetőség a Somogyi-könyvtár honlapján keresztül 5 témakörben: szövegszerkesztés, táblázatkezelés, prezentációkészítés, felhőalapú tárolás, okoseszközök használata
 

 


SZÍNEZD ÚJRA!
– Legyél te is könyvillusztrátor!
Az itt látható rajzokat egy nagyon régi, 18. századi könyvből (Hortus Romanus) másoltuk ki. Ez a könyv a pápai rezidencia kertjének növényeit mutatja be. A könyvből összesen 300 darab van a világon, ebből az egyik példány a Somogyi-könyvtárban található. A könyvben látható minden egyes metszetet, képet kézzel színezték ki.

 

                 

           

Képzeld el, hogy most te is könyvillusztrátor vagy, és színezd ki a rajzokon látható növényeket! (A kis képre kattintva megnyílik a teljes ábra, amit ki lehet nyomtatni.)

Fotózd le a kiszínezett rajzodat, és április 30-ig küldd el a somogyi.konyvtar.tanfolyam@gmail.com címre. A beküldött alkotásokból egy virtuális könyvecskét készítünk és közzétesszük a könyvtár weboldalán.

Várjuk a színpompás műveket a virágokról és növényekről.

 


A 3D NYOMTATÁSRÓL

Hol tart most a 3D nyomtatás? Milyen alkalmazási területei ismertek jelenleg a technológiának, s mit rejthet a jövő? Hogyan alakíthatja át a hagyományos szakmákat ez az új szerkentyű? Erről az igencsak aktuális témáról szól összeállításunk.

3D nyomtatássa készített karkötő

3D nyomtatás – PREZI

Hegedűs Réka: Nyomtatott pizzát enni, a nyomtatott száddal, egy nyomtatott széken

 


ONLINE BEMUTATÓK

 
 
 
 
 


GYAKORLATOK SZÉPKORÚAKNAK
– A szegedi Somogyi-könyvtár szépkorúaknak szóló videójában 2 tippet mutatunk az önkéntes elkülönülés során fellépő testmozgáshiány enyhítésére.
 

Rendezvények

Nőnap a Könyv(tár)Pontokon
2021. március 8-tól 12-ig
A központi könyvtárban és a fiókkönyvtárakban
Internet Fiesta 2021 – ONLINE
2021. március 18-tól
ZÁRVA

Játékok Játékok

Játékok, pályázatok

  • Könyvkirály
  • Irodalmi villámkvíz 2020
  • Kvízjátékok
 

Képek a rendezvényekrő‘l