Könyvajánló

Vadadi Adrienn: Leszel a barátom?
2015. december

Leszel a barátom? A világ legtermészetesebb kérdése az óvodában. Hisz kell valaki, aki akkor is figyel ránk, amikor nincs ott anya, nincsenek ott a kedvenc játékok és mások a szabályok, mint otthon. Még szerencse, hogy jó sok gyerek jár oda, akik átsegítenek az elszakadás fájdalmain.

Vadadi Adrienn ovis meséi, pont erre a nehéz időszakra adnak válaszokat. Az író nem oktat, nem mondja meg, hogyan kell csinálni és nem bújtatja rózsaszín cukormázba ezt a kicsit sem könnyű időszakot. Egyszerűen mesél. Jóízű, szép magyar mondatokban úgy, hogy meséit élvezet hallgatni és felolvasni. Jól ráérez a gyerekek gondolkodására, látásmódjára. A hétköznapi eseményeket úgy meséli el, amint azt csak egy vérbeli óvó néni tudja, aki nagyon-nagyon szereti a gyerekeket.

Az élet apró, de meghatározó élményeiről mesél: a szeptemberi ovikezdéstől, a beszoktatáson át, az alvásról és nem-alvásról, evésről és válogatásról, barátokról és magányról, vicces óvó bácsiról, rosszalkodásról és megbocsátásról. Azok a történetek köszönnek vissza, amelyeket a gyerekek az oviban is megélhetnek. A mese erejének köszönhetően az ovi is varázslatos hellyé változhat a kis olvasók számára.

A kedvesen, humorral és megértéssel elmesélt történetek nemcsak szórakoztatóak, de iránytűként is szolgálnak a gyerekeknek arról, hogy mi helyes és mi jó. A történeteket Pásztohy Panka illusztrációi teszik még bájosabbá, szerethetőbbé.

Érdemes tudni, hogy már nemcsak könyvek formájában kalandozhatunk Ákossal, Leával és az óvodásokkal, hanem a szerzőpáros által alkotott társasjátékkal is.

Személyesen is találkozhatnak az íróval a szülők és a gyerekek a Somogyi-könyvtár Gyermekkönyvtárában 2015. december 19-én (szombaton) 10.30-kor.

Vóna Mária

Rendezvények

Mackókuckó
2020. január 22. (szerda) 14.00
Agóra Gyermekkuckó, Kálvária sgt. 23.
Farkas Dezső Szavalóverseny
2020. január 22–23. (szerda–csütörtök) 14 óra
Dorozsmai fiókkönyvtár, Szeged-Kiskundorozsma, Negyvennyolcas u. 12.
Tinikuckó
2020. január 22. (szerda) 16.30
Északvárosi Fiókkönyvtár, Gáspár Zoltán u. 6.

Játékok Játékok

Játékok, pályázatok

  • Könyvkirály
  • Könyvtári – színházi játék
 

Képek a rendezvényekrő‘l