Könyvajánló

Új idegen nyelvű könyvek
2016. január–február

Nagy örömünkre szolgál, hogy 2015 végén több százezer forint értékben gyarapíthattuk idegen nyelvű állományunkat.

A 2. emeleti Központi Kölcsönzőben több mint 10.000 kötet idegen nyelvű könyv található, mely folyamatosan keresett olvasóink körében. Évek óta nagy igény mutatkozik arra, hogy mind a klasszikus, mind a kortárs irodalom eredetiben is olvasható legyen. Ezt a kínálatot szélesítettük és színesítettük a friss beszerzéssel.

A művek összeválogatása során különösen figyeltünk arra, hogy lehetőleg minden műfaj olvasóit és minden korcsoportot megörvendeztethessünk új könyvekkel. A kötetek között megtalálható a könnyed szépirodalom, a sci-fi, a fantasy és a krimi műfaja is.

Az idegen nyelvet tanulók számára számos újdonság érkezett az év végén. A különböző tudásszintű, egyszerűsített olvasmányok mindig is nagy népszerűségnek örvendtek, különösen a középiskolások körében. Mindegyik kötet mellett CD és DVD melléklet található.

Reméljük, hogy ezzel a jelentős beszerzéssel minden érdeklődő meg fogja találni az igényének megfelelő szórakoztató vagy tanulást segítő idegen nyelvű irodalmat.

 

ODR ODR

ODR

A szolgáltatás célja a Somogyi-könyvtár állományában nem található dokumentumok hozzáférhetővé tétele olvasóinknak más könyvtárak gyűjteményéből.
Bővebben

TOP10 - legolvasottabb könyvek TOP10 - legolvasottabb könyvek

Ajánljuk

A hónap könyve, 2020. június–július

A Libri irodalmi díjak az elmúlt időszakban Magyarország legrangosabb elismerései közé emelkedtek.

Szeged - a város folyóirata


100 éve történt: Trianon és Szeged
Veszély 50 évvel ezelőtt: az 1970-es árvíz
Lengyel András 70 éves
Milyen régiek a szegedi utcák?