Könyvajánló

Szeretlek, anya!
A hónap könyve, 2018. december

31 őszinte vallomás Quentin Gréban illusztrációihoz
Gyönyörű, szívet-lelket melengető könyv született a Manó Könyvek gondozásában.

A kiadó, meglátva Quentin Gréban belga illusztrátor képeit az anyaságról, melyek mellett eredetileg csak néhány rövid mondat tükrözte a kép hangulatát, gondolt egy merészet. Felkért 31 magyar írót, művészt, hogy írják meg gondolataikat, meséiket, vallomásaikat egy-egy képhez kapcsolódóan.

Különleges alkotás jött létre. A könyv készülésekor az alkotási folyamat rendhagyó volt, nem a szöveghez készültek az illusztrációk, hogy kiemeljenek egy-egy mozzanatot. A képek is és a történetek is önálló életet élnek. Mégis összefonódnak és egy lüktető, hullámzó, érzelmi szálakkal átszőtt egységet alkotnak. Izgalmas és megkapó olvasóként megérezni azt, hogyan szólították meg a képek a vallomások, szövegek szerzőit. Mintha az ihletés pillanatának részesei lennénk.

A szerzők nagyon sokféleképpen nyúltak a témához, volt, aki anyaként, volt, aki gyermekként elevenített fel egy-egy régi élményt, foszlányt vagy a mindennapok sodrását. Mindenképpen hiteles, magával ragadó vallomások, történetek részesei lehetünk, akkor is, ha az író éppen az egyetlen férfi alkotó (Lackfi János), és akkor is, ha az anyaságot megtapasztalt női szerző művét olvassuk. Közülük néhányat jól ismerünk, sokszor találkoztunk velük a könyveik vagy egyéb munkásságuk kapcsán, pl.: Dr. Almási Kitti, Balázsy Panna, Berg Judit, Boldizsár Ildikó, Csapody Kinga, Halász Judit, Kádár Annamária, Karafiáth Orsolya, Schäffer Erzsébet, Soma Mamagésa, Szabó T. Anna, Tóth Krisztina, Ungár Anikó.

Olvasgassuk együtt vagy adjuk ajándékba ezt a szép könyvet, és a karácsonyt várva emlékezzünk anyákra, gyermekekre, Jézusra és Máriára. Sok szeretettel:

Kulcsár Marianna

 

Rendezvények

Mi is legyek, mi is lehetek?
2019. október 21. (hétfő) 14.30
Stefánia Fiókkönyvtár-klub, Stefánia 2.
Játékos felnőtt kör
2018. október
Odesszai Fiókkönyvtár, Székely sor 11.
Kapcsolódó nevelés
2019. október 21. (hétfő) 16.30
Móra utcai Fiókkönyvtár, Móra u. 21.

Játékok Játékok

Játékok, pályázatok

  • Könyvkirály
  • Kvízmaraton
  • Könyvtári – színházi játék
  • Koreai Filmfesztivál
 

Képek a rendezvényekrő‘l