Könyvajánló

Dániel András: És most elmondom, hogyan lifteztem
A hónap könyve, 2017. szeptember

OLVASÁS ELŐTTI (SZINT) Szokott liftezni? Ha igen, meg szokta nézni alaposan az utastársait? Vagy csak a cipője orrát bámulja, netán a mobiltelefonját nyomkodja, hogy ne legyen túlságosan zavarban? Elolvassa a feliratokat a liftben? Akármi is a felelet, mindenképpen olvassa el Dániel András új könyvét!

JÁTÉK!!! Ha felkeltette ez a könyvbéli liftezés a figyelmét, liftezzen velünk! A Somogyi-könyvtár négy szintjén lehet végig követni a Le Pattant Szálló 20 emeletének történéseit, földszinttől a 3. emeletig haladva.

OLVASÁS KÖZBEN (EMELeT SZINTEK)
A húszemeletes Le Pattant Szállodába szegődik el liftes fiúnak az óvodai csendes pihenőjét unó, ötéves főhősünk, akinek nem mellékesen zöldbab a jele. (Ennek még nagy jelentősége lesz a történet során!) Ő meséli el az első útját a földszinttől a 20. emeletig, és láthatjuk, milyen sokféle lény fordul meg a liftben, s cipőorrunk bámulása helyett érdemes őket alaposan megfigyelni (szemeket, szájakat, orrokat stb. megszámlálni), illetve megfigyelni, milyen fura dolgok történnek utazás közben.

Érdemes gondot fordítani a szintenként változó tilalmi táblákra is, hogy megismerjük a liftes utazás szabályait! (pár felirat: A LIFTBEN EGET RENGETNI TILOS! A LIFTBEN HAJAT NÖVESZTENI TILOS! A LIFTBEN GOMBLYUKON ÁTBÚJNI TILOS!)
Ha már sikerült megfigyelni, hogy kik és hogyan lifteztek, érdemes a liftaknát is megfigyelni minden emeleten! Csöveken, kábeleken kívül különleges tárgyak, kütyük és lények bújnak meg ott a jótékony homályban.

Ez a könyv különlegesen alkalmas liftutazás megtekintésére: el kell fordítani függőleges állásba, és máris lapozhatunk fölülről lefelé eljutván így a földszinttől a tetőteraszig.
Fél az áramszünettől? Ne aggódjon! Akinek zöldbab a jele, az hiteles mesét tud mondani róluk, és mesélés közben máris másképp telik az idő. Sőt, van aki inkább ki sem száll az újra beindult liftből, hogy hallhassa a mese végét is!

OLVASÁS UTÁNI (LEGFELSŐ SZINT) Ha végigért a könyv és a szálloda szintjein, egy csodálatos helyen fogja találni magát! Hogy ilyen hely nem létezik? Tessék utána liftezni!

Csak Öntől függ ezután, mit tud elmondani arról, hogyan liftezett!

Nagy Zsuzsanna

Rendezvények

BabaKuckó
2018. szeptember 21. (péntek) 10–11 óra
Agóra Gyermekkuckó, Kálvária sgt. 23.
Mesetarisznya
2018. szeptember 21. (péntek) 16.30
Odesszai fiókkönyvtár, Székely sor 11.
Mese, mese, mátka: A kiskakas gyémánt félkrajcárja
2018. szeptember 21. (péntek) 16.30
Agóra Gyermekkuckó, Kálvária sgt. 23.

Játékok Játékok

Játékok, pályázatok

  • Színházi - könyvtári játék
  • Könyvkirály
  • Rajzpályázat
 

Képek a rendezvényekrő‘l