Könyvajánló

Dániel András: És most elmondom, hogyan lifteztem
A hónap könyve, 2017. szeptember

OLVASÁS ELŐTTI (SZINT) Szokott liftezni? Ha igen, meg szokta nézni alaposan az utastársait? Vagy csak a cipője orrát bámulja, netán a mobiltelefonját nyomkodja, hogy ne legyen túlságosan zavarban? Elolvassa a feliratokat a liftben? Akármi is a felelet, mindenképpen olvassa el Dániel András új könyvét!

JÁTÉK!!! Ha felkeltette ez a könyvbéli liftezés a figyelmét, liftezzen velünk! A Somogyi-könyvtár négy szintjén lehet végig követni a Le Pattant Szálló 20 emeletének történéseit, földszinttől a 3. emeletig haladva.

OLVASÁS KÖZBEN (EMELeT SZINTEK)
A húszemeletes Le Pattant Szállodába szegődik el liftes fiúnak az óvodai csendes pihenőjét unó, ötéves főhősünk, akinek nem mellékesen zöldbab a jele. (Ennek még nagy jelentősége lesz a történet során!) Ő meséli el az első útját a földszinttől a 20. emeletig, és láthatjuk, milyen sokféle lény fordul meg a liftben, s cipőorrunk bámulása helyett érdemes őket alaposan megfigyelni (szemeket, szájakat, orrokat stb. megszámlálni), illetve megfigyelni, milyen fura dolgok történnek utazás közben.

Érdemes gondot fordítani a szintenként változó tilalmi táblákra is, hogy megismerjük a liftes utazás szabályait! (pár felirat: A LIFTBEN EGET RENGETNI TILOS! A LIFTBEN HAJAT NÖVESZTENI TILOS! A LIFTBEN GOMBLYUKON ÁTBÚJNI TILOS!)
Ha már sikerült megfigyelni, hogy kik és hogyan lifteztek, érdemes a liftaknát is megfigyelni minden emeleten! Csöveken, kábeleken kívül különleges tárgyak, kütyük és lények bújnak meg ott a jótékony homályban.

Ez a könyv különlegesen alkalmas liftutazás megtekintésére: el kell fordítani függőleges állásba, és máris lapozhatunk fölülről lefelé eljutván így a földszinttől a tetőteraszig.
Fél az áramszünettől? Ne aggódjon! Akinek zöldbab a jele, az hiteles mesét tud mondani róluk, és mesélés közben máris másképp telik az idő. Sőt, van aki inkább ki sem száll az újra beindult liftből, hogy hallhassa a mese végét is!

OLVASÁS UTÁNI (LEGFELSŐ SZINT) Ha végigért a könyv és a szálloda szintjein, egy csodálatos helyen fogja találni magát! Hogy ilyen hely nem létezik? Tessék utána liftezni!

Csak Öntől függ ezután, mit tud elmondani arról, hogyan liftezett!

Nagy Zsuzsanna

ODR ODR

ODR

A szolgáltatás célja a Somogyi-könyvtár állományában nem található dokumentumok hozzáférhetővé tétele olvasóinknak más könyvtárak gyűjteményéből.
Bővebben

TOP10 - legolvasottabb könyvek TOP10 - legolvasottabb könyvek

Ajánljuk

A hónap könyve, 2020. július–augusztus

Nem kell feltétlenül a világ végére menned, Magyarországon is találhatsz csodálatos, meglepő, lenyűgöző helyeket

Szeged - a város folyóirata


A piarista atyák 300 éve Szegeden
150 évvel ezelőtt született Király-König Péter
Simai Mihály 85 esztendős
Radnóti nyomában a Versvándorral