Könyvajánló

A Csimota Kiadó Tolerancia sorozata
A hónap könyve, 2017. március

TOLERÁNS = jóindulatú, megértő, együtt érző, engedékeny, belátó, türelmes, emberséges, empatikus, elnéző, lágyszívű, ELFOGADÓ

Az emberi kapcsolataink, ezáltal életünk minősége sok mindenen múlik, de leginkább a tolerancián. Feltétele az, hogy bele tudjuk képzelni magunkat a másik ember bőrébe, adott helyzetébe. Még felnőttként sem könnyű a társasági élet kényes és nehéz helyzeteiben megfelelően cselekedni, elfogadni és megérteni a világot. Hisz minden ember máshonnan jött, más lehetőségekkel, készségekkel. Más dolgokat tart fontosnak, és másként intézi dolgait. Ez a képességünk nem velünk született tulajdonság, ugyanúgy meg kell tanulni, mint késsel–villával enni, beszélni, írni, olvasni. Életünk első pár évében, attól függően, hogy milyen példát látunk közvetlen környezetünkben, megtanuljuk elfogadni a minket körülvevő világot, még akkor is, ha az számunkra nem teljesen érthető.

Hogyan lehet okosan egyensúlyozva beszélni a gyerekeknek az élet nehéz helyzeteiről, a kényes kérdésekről. Mit mondjunk, ha kérdez, és mit tegyünk akkor, amikor azt tapasztaljuk, hogy valami nyomja a lelkét?
Ebben nyújt segítséget a Csimota Kiadó Tolerancia sorozata. Az eddig megjelent könyvek mindegyike más és más problémakört dolgoz fel, de egy lényeges ponton megegyeznek: a megoldás a másik elfogadása.
Néha még nekünk felnőtteknek is nehéz elfogadni a halált, saját vagy egy társunk másságát, a kirekesztettség érzését, hát még egy kisgyereknek! Ilyenkor jó, ha kéznél van egy történet, aminek köszönhetően könnyebben feloldódhat a gyerekekben kialakult feszültség. A sorozat a meséken keresztül igyekszik megértetni az élet és a társas lét nagy kérdéseit.

Vóna Mária

Rendezvények

Állatbarátok a könyvtárban
2018. április 20. (péntek) 11 óra;
2018. április 25. (szerda) 11 és 12 óra;
Petőfi-telepi fiókkönyvtár, Szántó Kovács János u. 28.
Ez Király!
2018. április 25. (szerda) 16.30
Hangoskönyvtár, Stefánia 2.
Tinikuckó
2018. április 25. (szerda) 16.30
Északvárosi fiókkönyvtár, Gáspár Zoltán u. 6.

Játékok Játékok

Játékok, pályázatok

  • Színházi - könyvtári játék
  • Könyvkirály
 

Képek a rendezvényekrő‘l