Könyvajánló

A Csimota Kiadó Tolerancia sorozata
A hónap könyve, 2017. március

TOLERÁNS = jóindulatú, megértő, együtt érző, engedékeny, belátó, türelmes, emberséges, empatikus, elnéző, lágyszívű, ELFOGADÓ

Az emberi kapcsolataink, ezáltal életünk minősége sok mindenen múlik, de leginkább a tolerancián. Feltétele az, hogy bele tudjuk képzelni magunkat a másik ember bőrébe, adott helyzetébe. Még felnőttként sem könnyű a társasági élet kényes és nehéz helyzeteiben megfelelően cselekedni, elfogadni és megérteni a világot. Hisz minden ember máshonnan jött, más lehetőségekkel, készségekkel. Más dolgokat tart fontosnak, és másként intézi dolgait. Ez a képességünk nem velünk született tulajdonság, ugyanúgy meg kell tanulni, mint késsel–villával enni, beszélni, írni, olvasni. Életünk első pár évében, attól függően, hogy milyen példát látunk közvetlen környezetünkben, megtanuljuk elfogadni a minket körülvevő világot, még akkor is, ha az számunkra nem teljesen érthető.

Hogyan lehet okosan egyensúlyozva beszélni a gyerekeknek az élet nehéz helyzeteiről, a kényes kérdésekről. Mit mondjunk, ha kérdez, és mit tegyünk akkor, amikor azt tapasztaljuk, hogy valami nyomja a lelkét?
Ebben nyújt segítséget a Csimota Kiadó Tolerancia sorozata. Az eddig megjelent könyvek mindegyike más és más problémakört dolgoz fel, de egy lényeges ponton megegyeznek: a megoldás a másik elfogadása.
Néha még nekünk felnőtteknek is nehéz elfogadni a halált, saját vagy egy társunk másságát, a kirekesztettség érzését, hát még egy kisgyereknek! Ilyenkor jó, ha kéznél van egy történet, aminek köszönhetően könnyebben feloldódhat a gyerekekben kialakult feszültség. A sorozat a meséken keresztül igyekszik megértetni az élet és a társas lét nagy kérdéseit.

Vóna Mária

Rendezvények

Mi is legyek, mi is lehetek?
2019. október 21. (hétfő) 14.30
Stefánia Fiókkönyvtár-klub, Stefánia 2.
Játékos felnőtt kör
2018. október
Odesszai Fiókkönyvtár, Székely sor 11.
Kapcsolódó nevelés
2019. október 21. (hétfő) 16.30
Móra utcai Fiókkönyvtár, Móra u. 21.

Játékok Játékok

Játékok, pályázatok

  • Könyvkirály
  • Kvízmaraton
  • Könyvtári – színházi játék
  • Koreai Filmfesztivál
 

Képek a rendezvényekrő‘l