Könyvajánló

A Csimota Kiadó Tolerancia sorozata
A hónap könyve, 2017. március

TOLERÁNS = jóindulatú, megértő, együtt érző, engedékeny, belátó, türelmes, emberséges, empatikus, elnéző, lágyszívű, ELFOGADÓ

Az emberi kapcsolataink, ezáltal életünk minősége sok mindenen múlik, de leginkább a tolerancián. Feltétele az, hogy bele tudjuk képzelni magunkat a másik ember bőrébe, adott helyzetébe. Még felnőttként sem könnyű a társasági élet kényes és nehéz helyzeteiben megfelelően cselekedni, elfogadni és megérteni a világot. Hisz minden ember máshonnan jött, más lehetőségekkel, készségekkel. Más dolgokat tart fontosnak, és másként intézi dolgait. Ez a képességünk nem velünk született tulajdonság, ugyanúgy meg kell tanulni, mint késsel–villával enni, beszélni, írni, olvasni. Életünk első pár évében, attól függően, hogy milyen példát látunk közvetlen környezetünkben, megtanuljuk elfogadni a minket körülvevő világot, még akkor is, ha az számunkra nem teljesen érthető.

Hogyan lehet okosan egyensúlyozva beszélni a gyerekeknek az élet nehéz helyzeteiről, a kényes kérdésekről. Mit mondjunk, ha kérdez, és mit tegyünk akkor, amikor azt tapasztaljuk, hogy valami nyomja a lelkét?
Ebben nyújt segítséget a Csimota Kiadó Tolerancia sorozata. Az eddig megjelent könyvek mindegyike más és más problémakört dolgoz fel, de egy lényeges ponton megegyeznek: a megoldás a másik elfogadása.
Néha még nekünk felnőtteknek is nehéz elfogadni a halált, saját vagy egy társunk másságát, a kirekesztettség érzését, hát még egy kisgyereknek! Ilyenkor jó, ha kéznél van egy történet, aminek köszönhetően könnyebben feloldódhat a gyerekekben kialakult feszültség. A sorozat a meséken keresztül igyekszik megértetni az élet és a társas lét nagy kérdéseit.

Vóna Mária

Rendezvények

Internet Fiesta 2017
2017. március 22-29.
Szeged, Dóm tér 1-4.
Mégis legyél Győztes!
2017. március 23. és 24. (csütörtök és péntek) 17 óra
Odesszai fiókkönyvtár, Székely sor 11.; Petőfi-telepi fiókkönyvtár, Szántó Kovács János u. 28.
Mesekuckó
2017. március 24. (péntek) 16 óra
Északvárosi fiókkönyvtár, Gáspár Zoltán u. 6.

Játékok Játékok

Játékok, pályázatok

  • Könyvtári – színházi játék
  • Könyvkirály
 

Képek a rendezvényekrő‘l