Születésnapi újság Születésnapi újság

Születésnapi Újság


A képen: Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora, a magyar férfi kézilabda-válogatott volt szövetségi kapitánya – a könyvtárunkban készült Születésnapi Újsággal


A szolgáltatásról
Látogatóink digitális másolatot rendelhetnek a Somogyi-könyvtár állományában meglévő,  egy adott napon, illetve valamely időszakban megjelent újságokból, folyóiratokból. Az így készült lapszám vagy válogatás különleges és egyedi születésnapi ajándék lehet egy családtagnak, barátnak. Az ünnepelt ízelítőt kaphat születésnapja, pl. 1933. február 15. híreiből, eseményeiből vagy felidézheti a kor hangulatát. A megrendelő kérésére saját fényképet vagy "gólyahírt" helyezünk el a korabeli újságlapon.


A Születésnapi Újság füzetes formában készül a megrendelő által kiválasztott színben és mintával. A kiválasztás és megrendelés személyesen történik (írásban!) a 3. emeleti tájékoztató pultnál. Ugyanitt vehető át a megegyezés szerinti időpontban az elkészült lapszám, melyért fizetni a földszinti adminisztrációban lehet. A fizetendő összeg 3200,- Ft + a digitális másolat ára, mely oldalanként 200,- Ft (1950 után megjelent Csongrád megyei lapokból 100,- Ft). Az ünnepi lapszám elkészítését 10 napos határidővel vállaljuk.

 


A minták a kiválasztott kartonnak megfelelően más színárnyalatban is kérhetők.
Average (0 Votes)

Library history Library history

Könyvtártörténet

Az  "Alföld fővárosának" szellemi újjáépítését alapozta meg Somogyi Károly (1811-1888) esztergomi kanonok.
 

Tovább...

The collection

Vasváry-gyűjtemény

Vasváry Ödön református lelkész, az amerikai magyarság történetének kutatója, 1972. május 16-án Washingtonban kelt adománylevelében szülővárosa könyvtárára hagyta nagyértékű gyűjteményét.

Tovább...

Adoption Adoption

Örökbefogadás

A Somogyi-könyvtár meghirdeti a könyvek "örökbefogadásának" lehetőségét, hogy  személyesebb kapcsolódást alakítson ki a Város, a Város polgárai, civil szervezetei, vállalkozói és a könyvtár között.

Tovább...

Photos of the library