Üdvözöljük könyvtárunk GatewayUK gyűjteményében! Üdvözöljük könyvtárunk GatewayUK gyűjteményében!

Üdvözöljük könyvtárunk GatewayUK gyűjteményében!


Kedves Látogatónk!

A British Council az Egyesült Királyság oktatási és kulturális kapcsolatokat építő nemzetközi szervezete, melynek magyarországi irodája tájékoztató, valamint az angol nyelv tanulását és oktatását segítő forrásokkal várja Önt könyvtárunk GatewayUK gyűjteményében.

Mit kínál a GatewayUK?

  • Angol nyelvi forrásgyűjteményt angoltanároknak és az angol nyelvet tanulóknak - kölcsönözhető tankönyveket, tanári kézikönyveket, munkafüzeteket, hanganyagokat, oktató és országismertető videókat, és válogatást a kortárs brit irodalomból. (A forrásgyűjtemény egészét áttekintheti, ha az elektronikus katalógus tárgyszó mezőjébe beírja a British Council ajándéka kifejezést.)
  • Magazinokat, valamint a brit Külügyminisztérium (Foreign Commonwealth Office) kiadványait, a brit Idegenforgalmi Hivatal (Visit Britain) tájékoztatóit
  • Kézikönyveket:

Általános információk az Egyesült Királyságról - brit politikai és társadalmi élet - gazdaság - művészetek - tudomány - környezetvédelem

Tanulási lehetőségek az Egyesült Királyságban - felsőoktatás és továbbképzés - nyelvtanfolyamok - nyári és önkéntes munkalehetőségek

Utazás az Egyesült Királyságba - szállások és utazás - látványosságok, kiállítások, szórakozási lehetőségek

 

Részletesebb információért, kérjük, forduljon a könyvtáros kollégához!
A kézikönyvek a könyvtár 3. emeletén olvashatók. A tájékoztatási pont munkatársa: Somogyi Szilvia

További információkat a British Council programjairól, nyelvtanfolyamairól a szervezet honlapján talál – britishcouncil.hu.

ODR ODR

ODR

A szolgáltatás célja a Somogyi-könyvtár állományában nem található dokumentumok hozzáférhetővé tétele olvasóinknak más könyvtárak gyűjteményéből.
Bővebben

TOP10 - legolvasottabb könyvek TOP10 - legolvasottabb könyvek

Ajánljuk

A hónap könyve, 2017. szeptember

OLVASÁS ELŐTTI (SZINT) Szokott liftezni? Ha igen, meg szokta nézni alaposan az utastársait? Vagy csak a cipője orrát bámulja, netán a mobiltelefonját nyomkodja, hogy ne legyen túlságosan zavarban? Elolvassa a feliratokat a liftben? Akármi is a felelet, mindenképpen olvassa el Dániel András új könyvét!

JÁTÉK!!! Ha felkeltette ez a könyvbéli liftezés a figyelmét, liftezzen velünk! A Somogyi-könyvtár négy szintjén lehet végig követni a Le Pattant Szálló 20 emeletének történéseit, földszinttől a 3. emeletig haladva.

Szeged - a város folyóirata


Szegedi Szabadtéri Játékok 2017
Mikszáth Kálmán Szegeden írt verse
Beszélgetés Simai Mihállyal
A Don-kanyar elfeledett tábornoka