Kiállítás a központi könyvtárban Kiállítás a központi könyvtárban

Fiatal művésztehetségek a Somogyi-könyvtárban
2013. május 9-től 15-ig
Szeged, Dóm tér 1-4., 1. emeleti folyóiratolvasó

Negyed század - Árnyas Koppány kiállítása

A tavalyi sikeres tárlatok után az SZTE Szegedi Tehetségpont fiatal művészpalántái újabb négy képzőművészeti kiállítás keretében mutatkoznak be a szegedi Somogyi-könyvtárban.
A kiállító művészek: Árnyas Koppány, Pesti Emma, Kovács Anikó, Pipei Borbála

Árnyas Koppány így vall szakmai életútjáról:

"A Szegedi Tudományegyetemen képi ábrázolás szakommal párhuzamosan végeztem a Tanító szakot, melyeket 2012-ben fejeztem be.

A képzőművészet iránti érdeklődésem elmélyítésében kulcs fontosságúnak tartom az egyetemi éveimet. Oktatóim közül kiemelném Szabó Tamás szobrászművészt, Gál Lehel festőművészt és Popovics Lőrinc szobrászművészt. Tanáraimmal való konzultációk hatása még mai napig is sok támpontot nyújtanak számomra az alkotásban.

Képzőművészeten belül főképp festészettel foglalkozom. Festményeim között ugyanúgy megtalálhatóak a realitásra törekvő elemek, mint a lírai absztrakt, vagy gesztus festészet is. Legújabb sorozatom, melyet a norvégiai architektúra ihletett, a lírai absztrakciót próbálja összefogni a konstruktiv felfogással; a valóság elemeit az elvontabb, absztrakt részletekkel. Így próbálom szintézisbe hozni az eddigi, szerteágazó munkásságom.

Legfontosabb eredményeim között tartom, hogy felvételt nyertem a Magyar Alkotók Országos Egyesületébe, megszerveztem a stArt Plein Air Nemzetközi Művésztelepet, illetve, hogy Erasmus ösztöndíjjal félévet tölthettem a Norvégiában, a Hamar-i University College-ban."


Az SZTE Tehetségpont a Szegedi Tehetséggondozó Tanács végrehajtó szerveként az egyetemi tehetséggondozó programok, ösztöndíjak gondozásával igyekszik támogatni a Szegedi Tudományegyetem jó képességű hallgatóit. Kutatói és jó tanulmányi eredményt, szakmai teljesítményt felmutató, illetve kiváló sportteljesítményt nyújtó vagy művészeti tevékenységet végző hallgatókat egyaránt pártfogol a szervezet. Előadóművész- és képzőművész-tehetségeinek folyamatosan segít a megmutatkozásban, így fellépési, valamint kiállítási lehetőségeket is szervez - ebben talált partnerre a Somogyi-könyvtárban.

Átlagos (0 Szavazatok)

Rendezvények

A Kulturális Örökség Napjai, 2020
2020. szeptember 19–20. (szombat–vasárnap)
Szeged, Dóm tér 1-4. és a városban
Nézzük meg együtt, hogyan működik a 3D nyomtató!
2020. szeptember 21. (hétfő) 15.00–18.00
Klebelsberg-telepi Fiókkönyvtár, Zentai u. 31.
SCRABBLE klub
2020. szeptember
Odesszai Fiókkönyvtár, Székely sor 11.

Játékok Játékok

Játékok, pályázatok

  • Könyvkirály
  • KÖNYVvadászat
  • Irodalmi villámkvíz 2020
  • Kvízjátékok
 

Képek a rendezvényekről