Könyvajánló: a hónap könyve Könyvajánló: a hónap könyve

Christopher Paolini: Örökség, avagy a Lelkek Sírboltja
2013. január

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy 15 éves, fiú akit szülei tanítottak Valleyben, a Yellowstone folyó partján. A fantasy irodalom szerelmeseként úgy dönt, megalkotja saját világát.

 „Megszületik” Eragon és hazája Alagaësia. Családja gondozásában polcokra kerül a „trilógia” első része, mely egy éven belül az egyik legnagyobb amerikai ifjúsági kiadó jóvoltából meghódítja a világot. 125 országban, 49 különböző nyelven olvasható. A történetfolyamot lezáró kötete decembertben magyarul is megjelent. A tetralógia túl azon, hogy egy izgalmas, kalandokkal teli fantasy, egy fejlődéstörténet is. A főszereplő, Eragon a négy kötet során válik hétköznapi fiúból hőssé, gyerekből felnőtté. A sorozat aprólékos munkával kidolgozott világba viszi el az olvasót, ahol sárkányok, tündék és törpék élnek az emberek mellett. A részletes térképen és a történet idejét megelőző, alaposan végiggondolt történelmi háttéren kívül Paolini saját nyelvet is kitalált az Alagaësiában élő népeknek. Nézzük, miről szól a 19 évesen már bestseller szerző, Christopher Paolini meséje.

Kezdetben volt Eragon... egy átlagos parasztfiú, aki egy nap különleges követ talál a Gerincben. A kőből egy sárkány kel ki, és az ő születése megannyi lehetőséget, feladatot és felelősséget ró a fiatal fiúra. Hírtelen ő lesz az egyetlen remény, hogy az őrült, sárkánygyilkos Galbatorix és Shruikan uralmát megdöntse. Eragonnak és Saphirának a nulláról kellett indulnia, sem ők, sem a lázadó népek vezetői nem igazán hisznek abban, hogy egy analfabéta, műveletlen parasztfiú sikerrel járhat. Rövid időn belül kell megtanulnia mindent, amit a sárkánylovasok évtizedeken keresztül sajátítottak el. Szövetségek, hűségeskük, fogadalmak és ígéretek láncaival indul a nagy útra. Barátok, új családtagok és egy reménytelen szerelem kísérik útján. Kudarcok, csodaszámba menő győzelmek, varázslatok során érkezik el a pillanat, amikor megindul a szövetségesek oldalán, hogy legyőzze „a gonoszt”. Útjukban bevehetetlen városok és legyőzhetetlen hadvezérek állnak. Csaták, hajmeresztő kalandok, elképzelhetetlen titkok várnak a szabadságukért harcoló emberekre, törpékre, urgalokra, tündékre és segítőikre, a váltott macskákra. Az út végén pedig Galbatorix és fekete sárkánya, Shruikan várja őket…

Vóna Mária

Átlagos (0 Szavazatok)

ODR ODR

ODR

A szolgáltatás célja a Somogyi-könyvtár állományában nem található dokumentumok hozzáférhetővé tétele olvasóinknak más könyvtárak gyűjteményéből.
Bővebben

TOP10 - legolvasottabb könyvek TOP10 - legolvasottabb könyvek

Ajánljuk


A hónap könyve, 2020. szeptember

A könyv friss, ropogós és újrahasznosított papírból készült. Azok számára, akik ismerik a szerző Nagyon zöld könyvét, már a cím hallatán sem kétséges, hogy a Nagyon kék könyv is természetvédelem, környezetvédelem témában szólítja meg a gyerekeket.

Szeged - a város folyóirata


A piarista atyák 300 éve Szegeden
150 évvel ezelőtt született Király-König Péter
Simai Mihály 85 esztendős
Radnóti nyomában a Versvándorral